Aktywne Wpisy
DarkZizi +202
Chłop 31 lat siedzi cały dzień i uczy się podstawowej matematyki, którą rozwalają w 3 sekundy dzieci z podstawówki. A wszystko po to, żeby może dostać pracę biurową w normalnej firmie i skończyc pracować w januszexach, gdzie chcą cię wyrzucic z pracy za to że chcesz skorzystać z prawa do urlopu. Śmiech na sali...
#przegryw #przegrywpo30tce #matura #matematyka #miedzianyfsor #matemaks #pracbaza #januszebiznesu
#przegryw #przegrywpo30tce #matura #matematyka #miedzianyfsor #matemaks #pracbaza #januszebiznesu
Atreyu +40
Kupiłem sobie air frajera
Jezu ale to jest fajne xD
Ludzie biorą jakieś kredyty na termomixy smrixy, albo kupują piekarniki w cenie pełnoletniego opla, a ja sobie robię zapiekanki w air fryerze siajomi za 200 zyla jak król.
Robiłem jeszcze kurczaki, wychodzą mega fajne. Pieczone ziemniaki jak z ogniska, robiłem frytki bez oleju i podgrzewałem pizzę bez odpalania ogromnego prądożernego piekarnika w zabudowie. Jedyna wada że trochę mały, następny kupie jakiś wielki
Jezu ale to jest fajne xD
Ludzie biorą jakieś kredyty na termomixy smrixy, albo kupują piekarniki w cenie pełnoletniego opla, a ja sobie robię zapiekanki w air fryerze siajomi za 200 zyla jak król.
Robiłem jeszcze kurczaki, wychodzą mega fajne. Pieczone ziemniaki jak z ogniska, robiłem frytki bez oleju i podgrzewałem pizzę bez odpalania ogromnego prądożernego piekarnika w zabudowie. Jedyna wada że trochę mały, następny kupie jakiś wielki
Dla mnie niestety średniak. Zapowiadało się fajnie, ale im dalej, tym gorzej.
Główne zarzuty:
- Kiepskie postaci - załoga misji jest mało wiarygodna w swoich rolach. Zespoły astronautów to jest gotowa na wszystko elita, a ci czasem zachowują się czasem tak, jakby mieli sobie zaraz skoczyć do gardeł. A gość, który
- Sztucznie pompowany dramatyzm:
Ja wiem, że emocje muszą być, ale po National Geographic można by się nieco więcej spodziewać w kwestii realizmu.
- No i w sumie z tymi emocjami też jest problem. Przejścia pomiędzy częściami dokumentalnymi a fikcją są niepłynne i często mnie wkurzały te przeskoki. Dużo lepszą formę Discovery Channel w swoim „Race to Mars” z 2007. Tam był osobno serial fabularny i osobno dokument. Oba bardzo ciekawe i bez rwania tempa.
Ale ogólnie nie jest źle. Fajnie, że coś takiego powstało, oglądało się ok, choć niestety zapowiadane „wielkie wydarzenie telewizyjne” to nie było. Takie sobie 6/10.
#mars #seriale #serial
"Voyage To The Planets" też widziałem i uważam za świetne.
Komentarz usunięty przez autora
@hard1: No właśnie, wyprodukowane parę ładnych lat temu a bije na głowę tego MARSa od NG . Ale za to NG też wyprodukowało bardzo dobry dokument JOURNEY TO THE "EDGE" OF THE UNIVERSE
@hard1: serial przeciętny, sztuczne, dramatyczne wątki i słabi aktorzy. Najlepsze z tego były części dokumentalne.
mam mieszane uczucia. z jednej strony część dokumentalna trzyma poziom, ale z drugiej nie do końca rozumiem dobór poszczególnych tematów. w odcinku poświęconym szukaniu miejsca na kolonię aż prosiło się o moduł BEAM, a dali dobrze wyedytowane smuty o ExoMars. po części ~fiction nie spodziewałam się niczego wybitnego, w końcu to serial od NG. ładny design skafandrów, o. ( ͡° ͜ʖ ͡