Wpis z mikrobloga

Mirki, z czego robicie domowe wina? Może sie powymieniamy przepisami? Ja mam zrobione:
- białe winogrono - półwytrawne, dobre
- ciemne winogrono - półwytrawne - bardzo dobre
- wiśnia - półsłodkie, ale bez wyrazu
- malinowe - półsłodkie - wyborne
- truskawkowo-bzowe z przepisu @Browin: - półwytrawne, coraz lepszego
- biały agrest i biała porzeczka - świetne, półwytrawne
- czerwona porzeczka i czerwony agrest - wyborne, półwytrawne
- poziomkowe - półwytrawne, czuje ze to bedzie petarda
- dzika róża - półwytrawne, stoi rok i zjazdem zlaniem lepsze. Za rok będzie rewelacyjne.
- z kwiatów czarnego bzu - półwytrawne, ciężkie w smaku, musi poleżeć
- śliwka renklody - półsłodkie, bardzo dobre
- pigwa - półwytrawne, dość dobre
- pigwowiec- półwytrawne, bardzo orzeźwiające, moje najlepsze wino.

Do tego miody pitne:
- dwojniak gryczany
- trójniak gryczany
- trójniak wielokwiatowy

#winiarstwo #winodomowejroboty #winodomowe #wino
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CyganskiKsiaze: Ja kwiaty zalałem wrzątkiem, postały dwa dni w wiadrze, przecedziłem, dodałem rodzynki i czekało.
W sumie wyszedł prawie kryształ (może delikatnie opalizujący, ale nie mętny).
  • Odpowiedz