Wpis z mikrobloga

Nie ma nic lepszego od zablokowania numeru mamy w wigilijny poranek i prawdopodobne nie wpuszczenie jej do mieszkania jak przyjedzie w odwiedziny w drugi dzień świąt.
#dziendobry #swieta
  • 165
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Hannahalla: chyba najbardziej boli cały ten żal i wściekłość, kiedy chce się być blisko kogoś, a ten ktoś rani tak bardzo, że nawet największe miłosierdzie nie jest w stanie poskładać trwale tego, co jest rozbite. Niestety czasem jest tak, że setna rozmowa nie wprowadza niczego, oprócz jeszcze większego podziału i rozgoryczenia.

Nie znam sytuacji, ale nie mam nadzieję, że ten konflikt kiedyś uda się zażegnać. Nie miałem w rodzinie żadnego
  • Odpowiedz
@Hannahalla: Znałem kiedyś jednego człowieka, który miał bardzo złe relacje z matką i bardzo źle się o niej wypowiadał. Jak poznawałem go lepiej, to moja wiara w zło tej matki topniała - zwyczajnie osoba ta była strasznie irytująca na dłuższą metę i nawet ja potrafiłem wybuchnąć (a z natury jestem bardzo spokojny i cierpliwy), więc co dopiero taka matka, która miała z tamtą osobą kontakt 24 godziny na dobę.

Inna
  • Odpowiedz
@piotria: Napisałam bratu który jest w domu rodzinnym aby przekazał że wyrażam chęć pojednania się - jeżeli tylko druga strona też tego chce i poczuwa się do rozmów szczerych, bez krzyku, bez obgadywanie za plecami, na spokojnie, z szacunkiem z obu stron. Od godziny zero reakcji i decyzji mamy.

• Odpowiedz
@Hannahalla: niee tak( ͡° ͜ʖ ͡°) zachowujesz sie jak dziecko. nie wyrażaj chęci, po prostu sie ubierz i idz pojednaj się z matką. Schowaj dumę do kieszeni w tym dniu . Jak się nie uda wtedy nikt nie będzie miał żalu do Ciebie ani Ty sama do siebie że nic nie zrobiłaś żeby te święta sie udały
  • Odpowiedz
@neilran: kochający rodzice nie powinni używać epitetów, zeby przetłumaczyć cos dziecku. Sam jestem ojcem i nie wyobrażam sobie najeżdżania na własne dziecko, bo cos robi nie po mojej myśli.
  • Odpowiedz
@neilran: mam wady jak każdy, ale tu chodzi o to by przekazywać dziecku dobre wartości, tak by Cie potem szanowało i miało chęć samo z siebie zadzwonić od czasu do czasu. Krzykiem i złymi emocjami niczego sie nie zdziała. Takie jest moje zdanie i nie musisz sie z nim zgadzać.
  • Odpowiedz