Wpis z mikrobloga

#neuropa #terroryzm #polityka

Celem terroryzmu nadrzednym jest wzniecanie paniki pojedynczymi spektakularnymi dzialaniami. To podrecznik, nie ma co dyskutowac.

Kto najbardziej panikuje po zamachach? Prawica, zwlaszcza z narodowym zabarwieniem. Kto dostarcza posrednio najwiecej paliwa terrorystom? Prawica. Jak juz kiedys pisalem, prawico, wez na siebie posrednia odpowiedzialnosc za zamachy. Masz krew na rekach panikujaca prawico. Wycieranie sobie ust lewica tego nie zakrzyczy.
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@stekelenburg5 gratuluję steke. Właśnie osiągnąłeś czwartą gęstość abstrakcji

@OldFuckinPyroRex no oczywiście. Chciałbym zauważyć, że twój wywód nosi znamiona rasizmu, bo zakładasz indolencje muzułmanów tak głęboką, że nawet sami nie potrafią czegoś z----c.
  • Odpowiedz
@stekelenburg5: Marna prowokacja, postaraj się lepiej następnym razem.

Z kolei walka z terroryzmem ma polegać nie na tym, by po spektakularnych zamachach "nie panikować", ale na tym by tych spektakularnych zamachów nie było, albo ich ryzyko było jak najbardziej zminimalizowane. A kto to ryzyko zwiększa i w jaki sposób pisać nie muszę.
  • Odpowiedz
Kto dostarcza posrednio najwiecej paliwa terrorystom? Prawica. Jak juz kiedys pisalem, prawico, wez na siebie posrednia odpowiedzialnosc za zamachy. Masz krew na rekach panikujaca prawico. Wycieranie sobie ust lewica tego nie zakrzyczy.

@stekelenburg5: Co za rozpaczliwe brednie. Na bliskim wschodzie są sobie komórki terrorystyczne z radykalnymi muzułmanami chcącymi wprowadzić wszędzie prawo szariatu, zniewalać kobiety itp. Przyjmujemy ich w kolejnych falach nachodźców, obdarzamy miłością, tłumaczymy że kobiety nie stoją niżej w
  • Odpowiedz
@stekelenburg5: troszkę przesadzasz Panie kolego. Boja się i jedni i drudzy, fakt ze prawica krzyczy najgłośniej wynika raczej z tego, iż lewicowcy którzy są za wpuszczaniem potencjalnych terrorystów zwyczajnie milczą. Bo cóż więcej mogą rzec skoro, jak to obrazowo ująłeś, mają krew na rękach?
  • Odpowiedz
A kto to ryzyko zwiększa i w jaki sposób pisać nie muszę.

@rpawelek: No, ale napisz. Pan terrorysta się przestraszy tego, że nie przejdzie przez Pasawę? Odstraszy go konieczność wydania kilku tysięcy dolarów na bilet lotniczy i skołowanie fałszywego paszportu? A może w takich warunkach zamiast ciężarówki czy siekiery o-----e drugi 11 września? Bo czemu nie, przecież jak już go zapakują szefowie do samolotu, to co za problem?

Naprawdę jesteś
  • Odpowiedz
@stekelenburg5: Nie nazwałabym tego paniką. Prawica po prostu zauważa, że terroryzm istnieje. Lewica udaje, że to są przypadkowe wybuchy i że to jest normalne. Nie, to nie jest normalne.
  • Odpowiedz
@stekelenburg5: Prawdziwe przyczyny ostatnich zamachów:
-Nieodpowiedzialna polityka na Bliskim Wchodzie Busha (Prawica)
-Równie nieodpowiedzialna polityka Obamy (Lewica)
-Lawinowe sprowadzanie imigrantów i zostawianie ich odłogiem (głównie Prawica)
-Wpuszczanie uchodźców bez należytej weryfikacji i generalnie robienie sobie jaj ze szczelności granic Europejskich (głównie lewica)
Myślenie, że spokojna reakcja na zamachy, albo większa tolerancja dla Islamu kogokolwiek powstrzyma to myślenie życzeniowe. Na Bliskim Wschodzie jest zarówno zimna reakcja (przecież to codzienność) jak i
  • Odpowiedz
@OldFuckinPyroRex:

Naprawdę jesteś taki naiwny, że wierzysz że zamachy ustaną bo nie będziemy przyjmowali uchodźców?

Część już jest przyjęta i jak widać była to łatwa droga dla terrorystów. Czy zamachy by ustały gdybyśmy ich (jako Europa) nie przyjęli? Możliwe, że jakieś by były, bo terroryści na świecie na pewno by żyli, ale byłyby trudniejsze do zorganizowania. Piszesz o powtórce z 11.09? Jednak coś po 11.09 się zmieniło, myślę, że teraz
  • Odpowiedz
Możliwe, że jakieś by były, bo terroryści na świecie na pewno by żyli, ale byłyby trudniejsze do zorganizowania

@rpawelek: Musieliby kupić bilet na samolot. Straszna przeszkoda,.

Jednak coś po 11.09 się zmieniło, myślę, że teraz wykonanie takiego zamachu jest o wiele
  • Odpowiedz
Naprawdę uważasz, że wystarczy kupić bilet do europy by później zorganizować tu zamachy?

@rpawelek: No patrz, sporej części to wystarczyło. Albo nawet i teog nie potrzebowali, obczaj zamachy na londyńskie metro sprzed kilku lat.

To ciekawe, zapewne zależy im na tym, by ich nie wpuszczać, a ludności, która chce przed nimi uciec pomóc w ich kraju i finansowo, i
  • Odpowiedz
@stekelenburg5: co k---a xD już nawet nie bawiąc się w oszołomów z lewej i prawej ale nawet jakby spojrzeć że Polska jest bardziej konserwatywna to gdzie tutaj jest paliwo dla terrorystów skoro u nas nie ma zamachów ani nic? xD Gdzie tu logika? w Niemczech nie rządzi prawica w Belgii też nie , we Francji też nie a mają tych zamachów/incydentów z udziałem kolegów ciemnej karnacji póki co w tym
  • Odpowiedz
@OldFuckinPyroRex:

Tak, zależy im, by ludności uchodzącej nie wpuszczać - oni i tak się dostaną, jeżeli będą chcieli.

Z tym, że ja nigdzie nie napisałem, że samo niewpuszczanie uchodźców to rozwiązanie problemu terroryzmu, jedynie, to, że moim zdaniem, będzie to stanowiło utrudnienie dla nich.
Tak, mogę znaleźć zamach na metro w Londynie, to jakiś dowód na to, że jednak zamachy pewnie będą się zdarzać, chociaż o każdy następny podobny powinno
  • Odpowiedz
ednak jakbym wszedł do miasta w Polsce, gdzie cała dzielnica byłaby mi "obca" i wprowadzała tam jakieś swoje porządki to moje odczucia zapewne by się zmieniły.

@rpawelek: Uwierz mi, na Bocianowo w Bydgoszczy nie chciałbyś iść o 22, choć dzielnica etnicznie polska.

Jeżeli do niewpuszczania uchodźców dołożymy konkretną, przemyślaną pomoc dla nich w miejscu ich zamieszkania to będziemy bliżej rozwiązania.

@rpawelek: Żeby zapewnić im tą pomoc musiałbyś najpierw
  • Odpowiedz
@OldFuckinPyroRex:

Uwierz mi, na Bocianowo w Bydgoszczy nie chciałbyś iść o 22, choć dzielnica etnicznie polska.

Ale o 12 już bym wszedł? :) Zdaję sobie sprawę z różnych dzielnic w polskich miastach, ale porównywanie jest na wyrost. Artykułów takich jak ten ile można znaleźć o różnych miastach w Europie?
  • Odpowiedz
@stekelenburg5: ja pierdziele. I ja cię miałem za kumatego gościa. PO serii wpisów atakujących lewicę widzę reakcja obronna. Jednym pomysłem rozwiąże wszystkie problemy
1.Zamiast przyjmować uchodzców w Europie pomagajcie im na miejscu w obozach w Libanie i Turcji.
  • Odpowiedz