Wpis z mikrobloga

stwierdzil, ze nie sporzadzil zadnego aktu oskarzenia.

@trapped: Ale jakie masz na to dowody? Podpisał to nie znaczy że sporządził, bo od początku mówił że dostał akta tej sprawy po innym prokuratorze.
@erbo: najpierw czytaj pozniej komentuj: ", powiedziałem, że nie ma podstaw do sformułowania oskarżenia i trzeba postępowanie umorzyć.(...) Ten wezwał mnie, udzielił reprymendy i po tym spotkaniu nie wykonywałem już w tej sprawie żadnych czynności"
@fig0fag0:

Ten Pikul to taki niezalezny... hehe

W latach 1989–2003 Antoni Pikul był dyrektorem Pracowni Projektowej „System” w Jaśle. Działał jednocześnie społecznie i w samorządzie. W latach 1989–1990 był członkiem prezydium Komitetu Obywatelskiego „Solidarność” w Jaśle. W latach 1990–1994 pracował jako wiceprzewodniczący rady miasta Jasło i sejmiku wojewódzkiego z listy Komitetu Obywatelskiego. Związany był z ROAD, Unią Demokratyczną i Unią Wolności. W latach 2003–2009 pracował na stanowisku dyrektora i kierownika projektu
@Enricco: Pikul nigdy nie zmienił zdania. Wtedy i dziś uważa, że Piotrowicz zachowywał się przyzwoicie jak na prokuratora stanu wojennego. Pikul prostował natomiast słowa Rzońcy, który twierdził, że Piotrowicz wyciągnął go z więzienia i pomagał opozycjonistom. To nigdy nie miało miejsca i jest kłamstwem.

Poza tym nie rozumiem jakie znaczenie mają tutaj słowa Pikula do kłamstw Piotrowicza. Stary komuch najpierw kłamie, że nic nie podpisywał, a potem okrakiem się z tego