Wpis z mikrobloga

@IDDQDIDKFA: Nie wiem czy powinien. To piłka klubowa, a nie reprezentacyjna. Kibicujesz komu chcesz i tyle. Na ogół jest tak jak piszesz i cieszę się z wygranych Lecha czy Zagłębia, ale gdyby polska drużyna grała z FC den Haag, to kibicowałbym Holendrom, bo to nasza legijna zgoda, bliższa memu sercu. Co do 15 miejsca w rankingu krajowym UEFA, to raczej pozostaje w sferze marzeń.
  • Odpowiedz
@IDDQDIDKFA Tak, mam kibicować, by rywal mojej drużyny dostał gigantyczne pieniądze, zamiast jakiegoś klubu nie mającego żadnego wpływu na wyniki w Polsce. Przecież to bez sensu. Rozumiem, że jakbyś prowadził firmę, to chciałbyś, by twój konkurent zgarnął gigantyczny przetarg (mając świadomość, że to zminimalizuje twoje szanse na rozwój niemal do zera)?
  • Odpowiedz
@4d1n: myslisz ze jak Legia by np wygrala lige mistrzow to to by nie podnioslo prestizu polskiej ligi? Nie przyciagnelo by sponsorow?

Typowe myslenie aby do jutra. Mysl na dlugi okres czasu. Kazda wygrana w LM i LE to plusik dodatni. Pilkarze wiecej warci, wiecej kasy od sponsorow itp

Dales zly przyklad z ta firma. Predzej by pasowalo np polski ziemniaki albo inny produkt polski jaki jest unikalny na naszym
  • Odpowiedz
@IDDQDIDKFA Przyciągnęłoby. Do Legii, bo lepsza reklama.

Jakich sponsorów przyciągnęły lidze chorwackiej coroczne awanse Dinama do LM? Co takiego dał lidze ukraińskiej awans Dnipro do finału LE? Jak bardzo rozwinęła się liga rumuńska?Białoruska? Nawet czeska słabo wypada.

Jeśli uznajemy piłkę nożną za unikalny produkt, to może to być zły przykład. Jednakże najpopularniejszy sport świata chyba nie może być nazwany "unikalnym" xD
  • Odpowiedz
@4d1n: na polskim rynku jest tylko polska pilka, nie ma stadionow ukrainskich. Premiership mozesz sobie w tv zobaczyc. Ale np cocacola zaplaci wiecej za rekleme jak prestiz polskiej pilki klubowej bedzie wiekszy
  • Odpowiedz