Wpis z mikrobloga

Wczoraj w #fakty na #tvn materiał o tym, jak w jakieś wsi ludzie kradną krowy i biedni gospodarze nie mogą z tym nic zrobić bo policja w dupie. Jaka była narracja? Hehe patrzcie na biedote krowy im kradną haha krowy rozumiesz to nie rower nie samochód jak cywilizowanym ludziom a krowy hehe o patrzcie na chłopa jaki smutny jaki prosty hehe a policja jak zwykle nic a chłopy biedne chodzą i szukają śladów kradzieży krów hehe co za plebs.

Poważnie, materiał leciał w takiej tonacji, zero szacunku do ludzi, którzy naprawdę maja problem.

Wołam @FaktyTVN: jest gdzieś materiał na stronie?
  • 37
Edit: juz obejrzałem, faktycznie trochę prześmiewczo mówi ale raczej bez pogardy, takie odniesienie do kradzieży bydła na dzikim zachodzie. Szkoda że nie podali strat tego jednego pana, pewnie kilkanaście tysięcy mu wyszło, jak nie kilkadziesiąt.
@tler: W normalnym jak wiele materiałów w faktach. Nie wiem czy to zależy od tego robiącego materiał ale mimo rzadkiego oglądania telewizji kojarzę ten ton i nie jest on w żaden sposób pogardliwy.
Krowa waży trochę a jak wiadomo wołowina jest w cenie. Dla gospodarza to naprawdę duża strata, a bezduszni pseudodziennikarze mają z tego ubaw i super zabawny materiał. Ciekawe czy im było wesoło jak im spalili wóz transmisyjny w 2011 w listopadzie? Ludzie trochę empatii.