Wpis z mikrobloga

@windykator_:
Ameryka Płn. i Pd.:
Kanada, USA, Panama, Jamajka, Curacao, Kolumbia, Wenezuela, Brazylia, Argentyna, Chile, Peru, Ekwador

Europa:
Norwegia, Szwecja, Finlandia, Litwa, Czechy, Słowacja, Ukraina, Węgry, Austria, Serbia, Czarnogóra, Bośnia i Hercegowina, Chorwacja, Słowenia, Włochy, Niemcy, Francja, Holandia, Belgia, Anglia, Szkocja, Portugalia, Grecja,
  • Odpowiedz
@windykator_: Chorwacja, Hiszpania, Dania, Łotwa, Estonia, Wielka Brytania, Francja, Finlandia, Szwecja, Włochy, Słowenia, Malta. Nigdy nie byłem w żadnym państwie lądowo sąsiadującym z Polską ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@windykator_: w kolejności jak odwiedziałem:

Polska (s) (xD), Niemcy (s), Czechy (s), Tunezja (s), Dania, Austria, Włochy (s), Watykan (s), Bułgaria, Holandia (s), Słowacja, Węgry (s), Grecja (s), Albania, Macedonia (s), Serbia (s). Tam gdzie (s) to stolice dochodzą.

plan na najbliższe lata to wszystkie kraje europy
  • Odpowiedz
@windykator_: Polska ( ͡° ͜ʖ ͡°), Ukraina, Słowenia, Słowacja, Niemcy, Holandia, Hiszpania, Portugalia, Wielka Brytania, Szwecja, Dania, Czechy, Węgry, Francja, Bośnia. Włochy, Austria, Czarnogóra, Chorwacja, Albania, Grecja, Macedonia, Rosja, Chiny, Sri Lanka, Indie, Myanmar, Tajlandia, Gruzja, Maroko, Nepal
  • Odpowiedz
Polska, Słowacja, Czechy, Węgry, Ukraina, Niemcy, Katalonia, Austria, Szwajcaria, Francja, Słowenia, Chorwacja, Włochy, Kanada, Japonia, Chiny. Chyba tyle. ZEA ale to była przesiadka choć długa.
  • Odpowiedz
@windykator_: Niemcy, Dania, Francja, Włochy, Hiszpania, Czechy, Słowacja, Chorwacja, Austria, Indonezja, Monako, Belgia, Holandia, UK, Bośnia i Hercegowina, Bułgaria
  • Odpowiedz
Czechy, Słowacja, Niemcy, Dania, Szwecja, Norwegia, Wielka Brytania, Holandia, Francja, Hiszpania, Grecja, Włochy, Watykan, Maroko, USA. W większości(szczególnie Hiszpania) kilkukrotnie. Po nowym roku dojdzie prawdopodobnie ok 3-4 nowych.
  • Odpowiedz
Chyba wszystkie w alfabetycznej kolejności (wybaczcie anglojęzyczne nazwy, skopiowałem z innego portalu). Uwzglęgniłem też kilka terytoriów zależnych/państw nieuznawanych oraz, wzorem kolegi @feuer, pogrubiłem te w których mieszkałem. Trochę się uzbierało, jakoś nigdy nie mogłem na dupie wysiedzieć:)

Abkhazia, Armenia, Australia, Azerbaijan, Belgium, Benin, Bosnia and Herzegovina, Brunei Darussalam, Bulgaria, Burkina Faso, Cambodia, China, Cook Islands, Croatia, England, Estonia, Fiji, France, French Polynesia, Georgia, Germany, Ghana,
  • Odpowiedz