Wpis z mikrobloga

Witam Mirki. Uczę się od jakiegoś czasu Pythona, chciałbym zabrać się za Django. W tym celu postawiłem sobie za zadanie napisanie sklepu internetowego w całości w tym frameworku. Możliwe, że to co napiszę przyda się rodzinie w biznesie :) Od czego polecacie zacząć, w jakimś djangowym frameworku pisać ten sklep, czy w czystym Django? Czytałem trochę o Django Shop jednak nie mogłem znaleźć dobrych materiałów do nauki. Ktoś stał przed podobnym problemem i trochę mnie nakieruje?
#python #django #naukaprogramowania
  • 12
w jakimś djangowym frameworku pisać ten sklep, czy w czystym Django?

@Cookiee: Django samo w sobie jest już frameworkiem. A gdzie się uczyć? Standardowa odpowiedź - z oficjalnej dokumentacji. Jest bardzo dobrze napisana i jest zawsze aktualna, nawet tutorial, który prowadzi za rączkę jest aktualizowany wraz ze zmianami, które zachodzą w frameworku.
@Cookiee: Pierwsze projekty są zazwyczaj proste, niewielkie i mają na celu zapoznanie się ze strukturą frameworka, sklep to już bardziej złożone zadanie wymagające już jakiejś znajomości, ale oczywiście jeśli czujesz się na siłach to rób skkep.