Wpis z mikrobloga

#apple #macos #osx
Jaka przegladarka poza safari? Firefox czy chrome? Od lat uzywam firefox z przyzwyczajenia, ale cos sie zmienilo?
Ma miec adblocka dobrego.
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bocznica: Mowie o jakichkolwiek filmach, reinstalowałem, próbowałem wszystkiego, zawsze na 3/4 długości freezuje, nieważne czy film ma 40min czy półtorej godziny, zawsze na tym samym miejscu osi czasu freez. Myślałem, że może być to spowodowane flashem, ale nie, przeinstalowałem wszystko co mogłoby zakłócać pracę i nic. Nawiedzone to jakieś czy czort wie co.
  • Odpowiedz
@bocznica:
źle, znam z praktyki. Wszystkie wtyczki związane z gugle odinstalowuję we firefoxie.
We friwoxie dostrajasz wbudowany disconcent( poszukaj o tym w necie). Następne UBLOCK+ polskie filtry( aktualizuj co jakiś czas na stronie ublocka), no i NOSCRIPT( włączasz jak chodzisz po szmeranych stronach)

sorry za bazgroły, wypiłem 0,5 litra
  • Odpowiedz
@bocznica: u mnie oglądanie YT na FF powodowało znaczące zwiększanie temperatury kompa, dużo szybsze zużywanie baterii, a wiatrak chodził jak w helikopterze.
od kiedy używam Chrome'a, wiatrak nigdy mi się nie włączył podczas przeglądania netu.
rMBP2015 here
  • Odpowiedz