Aktywne Wpisy

Lewusx +92
Chłop 10 lat trenował, a ponad 3 lata kuł dupsko dla kawałka kartonu którego 99% nie zrozumie.
Chłop codziennie musi robić iniekcje, ważyć jedzenie, zaczynać dzień od 30min cardio, pilnować kroków, snu i trenować 2,5h, 5x w tygodniu.
Chłop skraca sobie życie świadomie, stracił większość włosów, postarzał się 15 lat, a dalej będzie to robił.
Chłop nawet nie ma z tego pieniędzy, musi płacić za każde zawody, hotele, podróże, a i tak
Chłop codziennie musi robić iniekcje, ważyć jedzenie, zaczynać dzień od 30min cardio, pilnować kroków, snu i trenować 2,5h, 5x w tygodniu.
Chłop skraca sobie życie świadomie, stracił większość włosów, postarzał się 15 lat, a dalej będzie to robił.
Chłop nawet nie ma z tego pieniędzy, musi płacić za każde zawody, hotele, podróże, a i tak
Co poprawić w sylwetce?
- Klata 31.0% (262)
- Bary 7.2% (61)
- Nogi 13.9% (117)
- Brzuch 30.1% (254)
- Plecy 17.8% (150)

_Blanche_Barton +256

Czy istnieje jakiś szybszy sposób na zdalne zabicie appki przeglądarki odpalonej na rbi lub ewentualnie jakiś skrypcik w php do tegoż - odpalałbym sobie przez www (skrótem) i wyciszał radio, ew. zdalnie jak już wyjdę z pracy w biegu ;). Wiem, że to szczyt lenistwa, ale subwoofer ma wyłącznik z tyłu pod biurkami i nie chce mi się nurkować każdorazowo.
#programowanie #bananapi
killall firefox ;)
a w php exec(killall firefox);
edit
pkill chromium - działa :)
ale u mnie wypluło w logach ( /var/log/apache2/error.log ) że brak uprawnień do zabicia procesu. Może ktoś lepszy pomoże ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Co do wcześniejszego pytania ( ͡° ͜ʖ ͡°) znalazłem takowy poradnik: http://www.dobreprogramy.pl/okokok/Malinowy-Serwer-Domowy-cz.-1-Magiczny-Przycisk,52059.html
Tam jest paczka wake.zip. W niej jest skrypt do odpalania przyciskiem skryptu php, po prostu wziąłem go i sobie swój skrypt
killjak imixerwymagają przedrostkasudoczyli odpalasz te komendy jako root. A tego webserver nie potrafi. Można zwiększyć mu uprawnienia ale to oczywiście jest mocno ryzykowne. Dałem link do stacka z odpowiedzią krok po kroku, ale u mnie nie poszło - możesz spróbować na malince, może tam to ruszy.Mam pliczek php z odpalaniem tego volume.sh - przez polecenie php volume.php odpala w porządku.
Jak go najprościej wywołać przez html? Może tamten jest zły i dlatego mi nie działa.
Nadałem uprawnienia .sh jak w tym linku co podałeś.
Chodzi o fragment -9999... dB. Lokalnie jest