Aktywne Wpisy
comanchee +13
Ej mirki z #wykop30plus, czy zauważyliście w swoim życiu pewien moment, gdy ostatnie grupy towarzyskie się rozsypują, ludzie okopują się w związkach i nie wychylają poza nie nosa, z wyjątkiem własnych najbliższych przyjaciół? Chyba znalazłem się w takim punkcie, gdzie dawni znajomi przestają się do siebie odzywać, nikt niczego już nie proponuje i wychodzi że wszystkim to pasuje.
Croll +1
Mircy mam pytanie jest jakiś sposób żeby uzupełnić żelazo bez tabletek? Choruję na WZJG, byłem w szpitalu i przy wypisie dostałem receptę na żelazo. Niestety przyjmowanie żelaza w tabletkach wywołuje straszne objawy, bóle brzucha, zaparcia, gazy i to jest tak nasilone, że nie jestem wstanie funkcjonować, do tego ciemne stolce itd Pierwszy raz w życiu nie jestem wstanie przyjmować przepisanych tabletek. #zdrowie
jak się zmieni prawo to może zrobię sobie taką działalność uboczną, że będę wynajmował mieszkania, czemu by nie. Jak teraz to bym sie na to nie zdecydował.
@troloking: @mathix:
http://lokatorzy.info.pl/wp-content/uploads/2016/11/opinia-kopl-ochrona-nowelizacja-pub.pdf
a może by tak "szanowne" prawactwo przestało bełkotać i zamiast tego dla odmiany jakieś konkrety dotyczące niekonsekwencji, luk prawnych, łamania zasady równości wobec prawa i innych rzeczy które sa w tych zmianach ustawy?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
ten komitet praw napisał:
"Wprowadzenie możliwości wypowiedzenia umowy najmu ze względu na nieuiszczanie opłat za media, a przede wszystkim opłat za zimną wodę i za ogrzewanie, jest niezgodne z art. 30 Konstytucji RP, gwarantującym każdemu
obywatelowi poszanowanie godności. Dostęp do bieżącej wody, a ponadto dostęp do ogrzewania w sezonie
zimowym, powinny być uznane za podstawowe prawa człowieka."
- eksmisja za niepłacenie rachunków powinna być, bo czemu właściciel ma mieć długi i problemy przez lokatora, który nie przekazuje mu pieniędzy
@FireDash: chodzi o ci o mafię kamieniczników? no rzeczywiście nie ma co liczyć na rząd pis
a w przypadku prywatnych wiadomo o co chodzi, o mafię, tzw czyścicieli kamienic itd.
Przeczytaj sobie jak to wygląda w
@FireDash: nie masz gdzieś mafii tylko jej bronisz, a jeśli ci się wydaje że chodzi o coś innego to tylko dowodzi jak bardzo dałeś się zrobić w ch..ja i jak jesteś naiwny
+ można wprowadzić mechanizm zaskarżania, który wstrzymuje eksmisję, a sąd bierze taką sprawę i przy okazji może zbadać czy to nie czyściciel/mafia itp. Sam zapis o możliwości eksmisji za niepłacenie rachunków powinien być. Zresztą czy tak trudno na bazie liczników udowodnić rzeczywisty koszt mediów? Media to nie czynsz...
Może i znają sprawę, ale
@nexiplexi: chyba nie rozumiesz jak działa mafia a policja potrafi jjej pomagac. Tak było w Poznaniu - policjanci ostrzegali gangsterów przed dziąłaniami lokatorów - i nic nie wyciągnięto żadnych konsekwencji
człowieku , przeciez tak już jest!!! lokatorzy pokazują komirnikowi w asyście policji wyroki sądowe wstrzymujace eksmisję i komornik ma to gdzies a policja mówi ze dostała rozkaz asysty w eksmisji i też