Wpis z mikrobloga

Zaimponowal mi dzis gosc na kasie w Kauflandzie. Kazdy ruch mial przemyslany. Paragon skladajacy sie z trzech czesci lapal w tak sprytny sposob, ze rozdzielal to szybko i od razu wszystko bylo na swoim miejscu. Jak klient placil karta albo szukal gotowki to kasjer juz sobie ukladal kodem do siebie towar nastepnego klienta. Mial jeszcze czas na smieszkowanie i mile podejscie. Nie za czesto sie widzi takich ludzi... jak bym mial mozliwosc to bym go wzial na rece i zatrudnil w swojej firmie. Ale nie mam firmy... #pracbaza #truestory
  • 19
@Stanley89: jak najlepiej układać towary na kasie żeby kasjerowi było najwygodniej i najszybciej to policzyć? Np. karton z mlekiem, na którym jest kod na boku pudełka.
@Stanley89: szanuję, w lidlu gdzie robię zakupy jest gość który podobnie optymalizuje każdą czynność, w wyścigach kasowanie vs pakowanie trzeba się napocić żeby nadążyć ( ͡ ͜ʖ ͡)
@ChuckNorris_: > Nieczęsto się widzi takich ludzi, bo tylko jelenie się starają za taką płace jaką oferuje przeciętny janusz na kasie. Jaka płaca taka praca.

Nie jelenie, a porządni i pracowici ludzie. Za niedługo będą do niego mówić

@plazma: Popracowalbys w miejscach w których nikt nie docenia twoich starań i bys zmienił zdanie.

Pracujesz najlepiej jak umiesz zużywając przy tym więcej energii i nic z tego więcej nie masz.
@dnasstorm: pracowalem pare miesiecy, pozniej po prostu przestalem :)
robilem praktycznie wszystko, mowilem chlopakom co maja robic (trzem, w tym brygadziscie, ktory zarabial ponad 4k), bo nie znali sie na robocie w ogole, wszystkie podlaczenia byly na mojej glowie (teletechnika) i zarabialismy tyle samo z chlopakami