Wpis z mikrobloga

@carry_on: Tak szybko odpowiedziałeś że wiem że nawet nie zajrzałeś do tego linku, który podałem, o przeczytaniu nie wspominając.
Ale ok, kontynuuj szczucie na OT. W końcu po to m.in tu jesteś.
  • Odpowiedz
@erbo: W Opolu nie ma żadnej mniejszości może garstka która napłyneła z Opolszczyzny (w końcu miasto Wojewódzkie). Mniejszość Niemiecka nie zagraża naszemu bytowi wręcz niektórzy wspaniale działają na rzecz regionu. Sam mam korzenie Niemieckie(ojciec z polskiego Sosnowca matka z Chorzowa) tak jak większość moich rówieśników (pochodzę z małego miasta X). Większość ludzi to ludność napływowa z kresów. Mniejszość Niemiecka ostałą się tylko na wsiach w pow. Strzeleckim i Oleskim... .
krakers12 - @erbo: W Opolu nie ma żadnej mniejszości może garstka która napłyneła z O...

źródło: comment_DkQsW15AAPHFNXzzEwLbkFqYAenSNO6S.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
w trakcie konfliktu chociażby zwykła bandyterka.

@TenebrosuS: od bandyterki jest policja. Czy pamiętasz kiedy ostatni raz wojsko było użyte przeciwko Polakom? Czy chcesz do tych czasów wrócić?
  • Odpowiedz
albo nie wiedzieć co się stało u sąsiada za miedzą 2 lata temu...

@TenebrosuS: Przy calej mojej niecheci do Rosji to trzeba jasno powiedziec, ze zgodnie ze standardami wykreowanymi przez demokratyczny zachod, ludnosc rosyjskojezyczna zamieszkujaca ukraine miala pelne prawo zaglosowac za oddzieleniem sie od kijowa i dolaczeniem do Rosyjskiej macierzy. Dodatkowo za tym tokiem myslenia przemawia historia ukrainy i krymu.

Kosovo bylo precedensem i teraz tyczy sie to samo kazdej
  • Odpowiedz
@erbo: Ty debilu.. pajacu... Wiesz skąd się wzięła mniejszość Niemiecka w Polsce ? Mniejszość Niemiecka występuje tylko wschód od Opola ponieważ tak przebiegała granica plebiscytu w 1921 r. Armia radziecką mając stary stan faktyczne sprzed 1921 r. przesiedlała te tereny których mieszkańcy opowiedzieli się przynależnością do Niemiec... dlatego tereny wschód od Opola która opowiedziała się za Polską zostały nie przesiedlone. A to że ty w tym swoim Opolu masz ludzi
krakers12 - @erbo: Ty debilu.. pajacu... Wiesz skąd się wzięła mniejszość Niemiecka w...

źródło: comment_deCO9E1H1zSOyyivm7qc7H9rWWkP25hF.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz