Wpis z mikrobloga

CrossFit - czyli upośledzony trening obwodowy dla nowoczesnych ludzi.

Punkty przewagi dla treningu obwodowego:
1. Powtarzalność treningu.
2. Brak potrzeby bycia wege i (albo) studiowania prawa.
3. Nie musisz płacić za używanie nazwy "Trening obwodowy™"
4. Możesz #!$%@?ć bicka i tricka bo nie spuszczasz się nad słowem 'funkcjonalny'.

Minusy treningu obwodowego:
1. Nie zarobisz pieniędzy na sprzęcie i zawodach sygnowanych logiem "Trening obwodowy™".

Zapraszam do dyskusji.
#mikrokoksy #silownia #crossfit
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@apee: wszystko musi mieć certyfikat, bo "Crossfit" to zarówno nazwa firmy jak i zastrzeżony znak handlowy. Co za tym idzie jeżeli
- Twoja siłownia ma być crossfitowym boxem - musisz opłacić licencję;
- Twój trening umieszczony w sieci ma być WODem - musisz opłacić licencję
- Chcesz być trenerem Crossfit - musisz opłacić kurs certyfikujący
- Jeżeli na Twoim blogu pojawia się słowo "crossfit" w jakimkolwiek kontekście, to może on
  • Odpowiedz
@Brofessor: ja tam mam szacunek do autorow tego pomyslu, Reebook bodajrze za tym stoi? Bo zainwestowali baardzo konkretna kase w promocje tego i nakrecenie u ludzi potrzeby trenowania, bycia zdrowym i calej tej otoczki, co moim zdaniem ma wiecej plusow niz minusow.
Pomysl im wypalil w 10, wiec spijaja teraz soki.

Juz pomine dobor i sposob wykonywania cwiczen, bo jak jest kazdy wie. Ale pewnie i w tym jest jakis
  • Odpowiedz
@berti: @apee:

- Twoja siłownia ma być crossfitowym boxem - musisz opłacić licencję;

Tylko jeżeli chesz być boxem afiliowanym i mieć w
  • Odpowiedz
@paramite: @shdw: @Hank85: @apee: @berti: Nie chcę tłumaczyć komercyjnej otoczki crossfit'u i jaka sekta wyrosła z tego ruchu, polecam tylko książkę: 'Sprawność. Siła. Witalność. Jak CrossFit zmienił moje życie'. Wytłumaczone są założenia crossfitu. Crosfit miał świetne założenia - inżynieryjne - zostało to trochę wypaczone. Sam kiedyś robiłem crossfit (ćwiczenia typowo crossfitowe) na siłowni nie crossfitowej - to na prawdę dawało w kość.
  • Odpowiedz