Wpis z mikrobloga

@Berda: mówili ci rodzice że do najbystrzejszych nie należysz?

1) nie znałem tego kawału
2) u mnie mówi się na to bułka, więc nijak z tego nic nie wychodziło
3) to wyglądało na czerstwy humor
5) patrz mój nick
6) nie miałem rodziców :(
7) nie ma punktu nr 4
  • Odpowiedz
@miszczu90 gdzie mieszkasz? Bułka to zbiór ogólny. Wątpię, że istnieje miejsce w Polsce, gdzie nie znają określenie kajzerka na... no cóż kajzerkę. Jest to tak charakterystyczna bułka, że ciężko ją nie rozpoznać ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 2
@miszczu90 bułka to ogolnie. Bardziej szczegółowo to: kajzerka, poznańska, kurva grahamka... z sezamem, ze słonecznikiem... wrocławska, z dynią. Takie bułki mamy w Polsce.
  • Odpowiedz
@Harven: jakiej reflesji? Refleksja polegająca na zastanowieniu się, czy jego właśni rodzice go obrażali? TO jest twoim zdaniem pożądana refleksja?
  • Odpowiedz
gdzie mieszkasz? Bułka to zbiór ogólny. Wątpię, że istnieje miejsce w Polsce, gdzie nie znają określenie kajzerka na... no cóż kajzerkę. Jest to tak charakterystyczna bułka, że ciężko ją nie rozpoznać ( ͡º ͜ʖ͡º)

@historiofil: Ja taką nazwę poznałem jako dorosły. Chyba to nie było wtedy jeszcze unormowane.
  • Odpowiedz
@Berda:

mówili ci rodzice że do najbystrzejszych nie należysz?

Mówię na co dzień po śląsku i gdy pierwszy raz widziałem tego mema to też nie zrozumiałem, bo nie ma on żadnego sensu. Po śląsku nikt tak nie powie. Gdzie się patrzysz po śląsku powiedziałbym w tych 3 formach:
- Kaj sie dziwiesz
-
  • Odpowiedz