Aktywne Wpisy

okrupnik +139
Dlaczego w tym kraju nie mogę iść normalnie do sklepu stacjonarnego, tak jak robi to biały człowiek w krajach zachodnich i kupić smartfona nie będąc przy tym o------m na 700zł? O co w tym chodzi? Czy ja już wszystko muszę kupować na platformach e-handlowych i w sklepach internetowych?
#polska #samsung #android #patologia #finanse
#polska #samsung #android #patologia #finanse
źródło: nie dla idiotów
Pobierz
json-derollo +30
no i tak to jest
może ma ktoś jakieś polecajki na śniadanie przy legnickiej, nie musi być z dowozem
śniadania na turystycznym rynku chyba mnie znudziły
#wroclaw #jedzenie71
może ma ktoś jakieś polecajki na śniadanie przy legnickiej, nie musi być z dowozem
śniadania na turystycznym rynku chyba mnie znudziły
#wroclaw #jedzenie71
źródło: image_picker_08669163-3608-45CA-907C-97E47F6A2CAA-30617-00000A4DB5E9CC9D
Pobierz

Mianowicie, mam taki kod:
int numOfRows = 0;foreach (var day in t.days)
if (day.lessonsNum > numOfRows)
numOfRows = day.lessonsNum;
i resharper pokazuje, że mogę go zmienić na
int numOfRows = t.days.Select(day => day.lessonsNum).Concat(new[] {0}).Max();Pytanie brzmi, jakim cudem ma zwrócić mi wartość największą w liście t.days?
Oraz dlaczego w Concat podane jest
new[] {0}Z tego co wyczytałem, to
List Concat. Two Lists can be combined. With the Concat extension method, we do this without a loop.No to porównaj mi każdą wartość int, z ... 0 ? oraz zwróc wartość maxymalną..
Zastanawiam się, czy przypadkiem nie trzeba by było nawet
t.days.Select(day => day.lessonsNum).Max()skoro Select zwraca IEnumerable#programowanie
@Yahoo_: Myślałem, że resharper się nie myli :D
@MroczekBall3D: bo resharper się raczej nie myli ( ͡° ͜ʖ ͡°) zamieił kod tak, by odpowiadał twojemu :)
@MroczekBall3D: var numOfRows = t.days.Count() > 0 ? t.days.Max(day => day.lessonsNum) : 0;
int numOfRows = t.days.Select(day => day.lessonsNum).DefaultIfEmpty(0).Max();Twoja wersja ma plus, że jeśli t.Days byloby IEnumerable to nie ma ryzyka, że ewaluacja odbędzie się dwa razy. Ale nie chciało mi się wchodzić w takie szczegóły :)