Wpis z mikrobloga

@bocznica: Wytłumaczę ci to jak najprościej się da. Wygrał w testach w single core - ojoj, nic nie widziałem. Wygrał wydajnościowo jeśli chodzi o GPU - ee tam, nie liczy sie. Przegrał w testach multi core - NIESAMOWITY SUKCES APPLE WCIĄŻ NIEPOKONANE. Dlaczego wygrały maki? Bo mają 12 rdzeniowe Xeony, no naprawdę dziwne że wygrywają w benchmarkach na wiele rdzeni. Jako ciekawostkę dodam że większość osób ma w------e w te
  • Odpowiedz
@animetopedal: no ale ja skomentowalem wlasnie te tabele, gdzie w tescie multi core wypadl zle. Czemu jestes taki agresywny, czy ja kogos obrazilem? stwierdzilem, wiesz, niektorzy na komputerach pracuja, czasami naprawde mocno wyciskajac z nich soki, to czasami wazne jest. Dobra, nie pisze juz to widze ze cie to bardzo obrazilo
  • Odpowiedz
spoko, ale okazuje sie ze jest cieniutki przy makach pro, nawet starych

@bocznica: no faktycznie od początku wiadome było że odnosisz się do jednej, konkretnej, odpowiadającej ci tabeli ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ten mak z podium to jakieś 7000$. Gdyby choć trochę zwiększył budżet do hackintosha to mógłby tam wpakować i dwa xeony by wywindował cyferkami, ale po co?
  • Odpowiedz
@animetopedal: no tak, na te tabele zwrocilem uwage. I nie wylacznie na maka z podium, 2010-2012 tez byly lepsze, i to mnie zdziwilo. No, ale dorosnij, nie wiem czemu na mnie naskakujesz, chcesz pogadac, prosze, ale po co sie ciskasz dziwaku
  • Odpowiedz
@bocznica: bo rzucasz jakimiś śmiesznymi wnioskami nie mając pojęcia o temacie i licząc na to że wszyscy inni będą kombinować "o czym myślał autor wypowiedzi". To nie było nawet nic sensownego, ot jakaś próba żeby dopiec "konkurencji". Wystarczyło wpisać w google kilka fraz i miałbyś odpowiedź dlaczego to tak działa zamiast próbować dogryźć ludziom którzy sobie składają sprzęt. Faktycznie, procesor za $350 przegrywa z XEONEM za $3500 w multicore, szok
  • Odpowiedz
@animetopedal: Nie każdy zna się dobrze na hardware. Burzysz się że kogoś mogło zdziwić że nowy hackintosh ma mniejszy słupek niż stare macki pro.

Co do cyferek, dziwi mnie że w obu przypadkach nowy procesor Intela ma tylko 2x punktów niż Mac Pro z 2007 roku, czyli prawie 10 lat.
  • Odpowiedz