Wpis z mikrobloga

A byliście w ogóle we Wrocławiu dłużej niż godzinę?

@KRSS: Mieszkałem we Wrocławiu ~6 lat, potwierdzę słowa @Joz i @fredperry. To jedno z najbardziej bezpłciowych i brzydkich miast w Polsce, gdzie ciekawe i ładne miejsca można policzyć na palcach jednej ręki, a cała reszta składa się z gównianego stelażu. Przynajmniej mieszkańcy są trochę bardziej luźni i otwarci, czasami są jakieś ciekawe eventy, ale tak to Wrocław jest bardzo
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: Byłem w Poznaniu wiele razy. Jeśli chodzi o architekturę to jakiś sztuczny twór próbujący połączyć nowoczesność z zabytkowością co jest po prostu komiczne. A czemu mam przyjechać za tydzień? Bo jest jakiś festiwal, których w innych miastach na pęczki i będzie klimatycznie?
  • Odpowiedz
@johny-kalesonny: W tym roku było chociażby "Przebudzenie" w którym uczestniczyłem, tak jak tysiące wrocławian. Nie no z-----ć coś takiego w roku w którym Wrocław jest ESK i organizuje setki festiwali i wydarzeń kulturalnych to jest po prostu seppuku xD Od razu widać, że w dupie byłeś a nie we Wrocławiu, chyba przejazdem po obwodnicy. Wrocław najgorszy i nie ma w ogóle klimatu a Poznań ma, bo jest c-----a architektura, dwa
  • Odpowiedz
@Constantine: Uogólniając, co masz takiego pięknego we Wrocławiu czego nie ma w Łodzi? W Łodzi jest teraz o------a Piotrkowska, tak jak we Wrocławiu płyta główna Rynku. Wystarczy iść do wspomnianych przeze mnie miejsc we Wrocławiu i już jest jak w Łodzi - commiebloki i zaniedbane kamienice. Tu i tu do zwiedzania przeznaczone są tylko pewne wyspy na mapie miasta, bo reszta się do tego nie nadaje.
  • Odpowiedz
@fredperry: na klimat składa się wiele składowych. Co z tego, że fajny widok z okna, jak mieszkając w dziurze masz codziennie świadomość, że to dziura i żeby podrobić cokolwiek ciekawego musisz jechać do większego miasta. We Wrocławiu mieszkam od dziecka i wiem, że ma swój klimat. Pełno młodych ludzi, sporo artystów, dziesiątki knajp(od zwykłych spelun, po miejsca, gdzie pograsz w gry na konsoli i napisz się piwa, aż po wykwintne
  • Odpowiedz
Nie no z-----ć coś takiego w roku w którym Wrocław jest ESK

@wiktorek_pl: O, i niedługo może Eurowizja też będzie odbywać się we Wrocławiu? :) Pozazdrościć takiego wielkiego wydarzenia.

Wrocław organizuje kilkanaście festiwali, ale wszystkie je można spłycić do bardziej wyrafinowanych "dni Wałbrzycha". Ktoś przyjedzie, coś tam zagra, zorganizuje się jakiś szybki spektakl i tyle. Nie ma we Wrocławiu nic typowo lokalnego, niepowtarzalnego, ale jakimś cudem "miażdży". Spoko. Nie unoś
  • Odpowiedz
że nadszedł ten moment jak ze wszystkim, że najpierw jest coś chwalone aż przychodzi moment szczytowy i jakiś debil próbuje być oryginalny i tak na przekór wszystkiemu odwrócić tendencję

@wiktorek_pl: o to to, dokładnie w sedno. emma watson nagle się zrobiła brzydka, a gra o tron to słaby serial itd
  • Odpowiedz
@ZbrodniarzWojenny: sporo jest miejsc, które przyćmiewają Łódź. Choćby okolice Grunwaldu i Zoo( Skłodowskiej-Curie i hala stulecia), wyspy w tym Ostrów Tumski. Park na Ołbinie przy budynku architektury itd. Trzeba pamiętać, że Wrocław był w mega rozsypce po wojnie i nie dostał tyle miłości, co Warszawa. Kamienice na Śródmieściu dopiero niedawno zostały odnawiane.
boguchstein - @ZbrodniarzWojenny: sporo jest miejsc, które przyćmiewają Łódź. Choćby ...

źródło: comment_yI9H9K06IqF56uGqFdW7ozToNDgdLZQ6.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@komukatiw: W sumie szokuje mnie ten hejt na Wrocław. Byłem tam przez kilka dni i może nie zwiedzałem dokładnie, i może przypadkiem byłem tylko w najładniejszych miejscach, ale miasto zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie.
  • Odpowiedz