Wpis z mikrobloga

@Dawidinho8: kurde, troche tajemne miejsca bo tam zabieram dupeczki na romantyczne winka :p no ale podpowiem kilka. przy rynku: ul. nowy świat, idziesz wzdłuż parkingu przy arsenale, aż do ogrodzenia nad odrą, przechodzisz przez brak ogrodzenia i schodzisz w dół "nasypem"(?) NABRZEŻEM betonowymi schodkami i tam masz chico romantico. inne: cmentarz-górka na oporowie: super zachody słońca bo widok na zachód jest bez drzew itp. mowie o takich miejsko-romantycznych miejscówach na lato
@marcin0208: Dokładnie o coś takiego mi chodzi, gdzie mógłbym różowego zabrać, i zrobić na niej wrażenie. ;) Bo póki co to ona mi pokazuje miasto, ja się tu niedawno przeprowadziłem. I chciałbym czymś ją zaskoczyć.

mowie o takich miejsko-romantycznych miejscówach na lato teraz

Średnio z tym "na lato teraz". :D
Jak masz tego więcej albo coś podobnego to poproszę jeszcze. I bardzo dziękuję za ciekawe miejsca, na pewno obczaję!
@komukatiw: Wrocław zajebiste miasto. Gdybym nie mieszkał w Krakowie, to pewnie we Wrocku.
Kraków wygrywa, bo Tatry i Beskidy blisko, w sumie to głównie tym. We Wrocławiu mają wypasione ZOO, kupiłbym karnet i łaził na spacery przynajmniej raz w tygodniu. I Sudety niedaleko, ale te góry się jednak do Karpatów nie umywają.
@fredperry

Jak opisuję komuś Wrocław to mówię, że to 5 zajebistych miejsc poprzecinanych gównomiastem.

100% prawdy. Też bywałem na dłużej w różnych, większych miastach w Polsce i Wrocław jest daleko od podium. Mam wrażenie że większość ludzi którzy się tak podniecają Wrocławiem byli tam max kilka dni aby pozwiedzać najlepsze miejsca i tyle. Większość tego miasta to szare brudne budynki i ten charakterystyczny smród - żadne inne miasto nie ma takiego zapachu.
Poza tym to miasto nie ma żadnego klimatu

@fredperry: Myślę że tym stwierdzeniem trafiasz w punkt i sedno całej sprawy, ale dla ludzi przyzwyczajonych do tego miasta, którzy mieszkają tu od wielu, wielu lat takie stwierdzenie będzie czymś niewyobrażalnym i niezrozumiałym. Klimat, coś abstrakcyjnego i średnio wytłumaczalnego jeśli chodzi o miasto jest jednym z najważniejszych czynników jeśli chodzi o postrzeganie miasta. W Polsce - Kraków ma niesamowity klimat historycznego miasta opasanego
Popieram. Szczecin>Ustrzyki Górne i dolne > Gówno>>>>>>>>>>> Wrocław, Warszawa.

Moja żona zakochana w Wrocławiu po pobycie dwutygodniowym, zmieniała zdanie i ja też. Syf na ulicach, ciuchbudy w każym bloku, sklepy po 5zł, cygnie. W pewnym momencie się czułem jak bym przeniósł się do lat 70. Bardzo przereklamowany rynek.
@soft1house: chłopie ja nawet nie jestem z Wrocławia XD Łódź jest brzydka i tyle, wszędzie obdrapane kamienice, pijaczki, bramy z których wychodzą kolejne pijaczki itd Najgorsze jest właśnie takie robienie hurr durr łódź się buduje, jest piękna łachmyto, a wystarczy odejść 200m od manu i można w bramie w ryja zarobić za nic kek