Wpis z mikrobloga

Program rodzina na swoim w wykonaniu PiS działa wzorowo. Starosta Wysocki #pis z Trzebnicy dostał podwyżkę o 100%. Radni PiS zwiększyli wynagrodzenie starosty do 12540 zł. W dodatku uchwała ma moc od 1 stycznia 2016 r. i dostanie wyrównanie 62400 zł.

#dobrazmiana #bekazpisu #rodzinanaswoim
Źródło #polityka
b.....k - Program rodzina na swoim w wykonaniu PiS działa wzorowo. Starosta Wysocki #...

źródło: comment_UbxZgk8gun2edkcQHH9Oea4qutB4lP87.jpg

Pobierz
  • 56
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nikt do Pana Długozimy pretensji nie ma, jest burmistrzem miasta. Powyższa sprawa dotyczy starostwa, które ma siedzibę w Trzebnicy. Jeśli Pan Długozima jest rzeczywiście spoko, to życzę powodzenia i dalszych sukcesów! :)
  • Odpowiedz
Mogę się zgłosić do mojego pracodawcy, żeby mi zapłacił różnicę za ostatnie 5 lat w stosunku do tego co zarabiam teraz?

@sebawo: Jeżeli pracujesz w samorządzie/ SSP / samorządowej i jesteś z partii, która ma większość to tak... Cieszę się, że mogłem pomóc.
  • Odpowiedz
ktoś mi może powiedzieć na czym to polega?

@sebawo: no pan starosta został powołany na podstawie wyboru, i zdaje się, że obowiązuje go więc prawo pracy. tym samym w przypadku zwykłych pracowników można dać podwyżkę wstecz, więc w jego też jak najbardziej.
(trochę mało profesjonalne wyjaśnienie, ale nie znam się na tym aż tak dobrze)
pan starosta ustalił sobie z resztą z tego co kojarzę maksymalną stawkę wynagrodzenia, jaką dozwala
  • Odpowiedz
Jeśli popatrzeć na wynagrodzenie urzędników (w szczególności tych średniego i wyższego szczebla) to nie dziwota, że w urzędach pracują często miernoty. Ktoś, kto ma łeb na karku i potrafi zarządzać zespołem ludzi spokojnie znajdzie sobie pracę gdzie indziej i urzędy omija szerokim łukiem. Niezły korpomenadżer spokojnie bierze 10k netto na miesiąc, więc kwota 12-13k netto dla starosty w mojej ocenie nie jest jakaś szokująca.
  • Odpowiedz
Powiem wprost, albo nasze pokolenie się zorganizuje politycznie i ruszymy z jakimś ruchem, albo te stare dziady z PiS/PO/PSL/SLD nas oskubią do końca ... oni nie mają w ogóle skrupułów. Nie mają w ogóle czegoś takiego jak sumienie, zasady, honor. Przykro to powiedzieć ale starsze pokolenie niszczy ten kraj. Ja widzę po młodych (nie wszystkich) że jednak są ludzie uczciwi i trzeba się zacząć organizować bo nas po prostu zniszczą.
  • Odpowiedz