Wpis z mikrobloga

Mireczki, mam sprawę. Naprawdę moim ulubionym tekstem w tego typu tematach jest: "a nie lepiej dołożyć 150 tysi i kupić coś porządniejszego?", lecz niestety w tej sytuacji mam 7 tys. złotych i potrzebuję kupić samochód. Dodatkowym wymaganiem jest to, że po złożeniu siedzeń musi zmieścić się kosiarka.
Co polecacie?
W tej cenie widziałam kilka aut typu Volvo V40 roczniki ok. 2000. Czy warto się zastanowić, czy może coś innego? Nie musi to być aż tak duży samochód jak to volvo. Tylko warunek kosiarki musi być spełniony.
Dajcie znać, bo nie znam się na tym temacie.

#kupujzwykopem #auta #samochody #samochod #volvo
  • 103
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@piornik_z_sarenka: kup cos tanszego, a kase przeznacz na naprawy ktorych taki samochod na pewno bedzie wymagal. Ja swojego bolida kupilem za 4k, w ciagu pierwszego roku do zrobienia rozrzad, kilka rzeczy w zawieszeniu, drobiazgi w stylu regulacji gazu czy wymiany oleju, do tego radio z zestawem glosnomowiacym, oponki i spokojnie 7k bedzie. Tyle ze mam pewnosc ze najblizsze kilkanascie tysiecy km przejade bez niespodziewanych przygod
  • Odpowiedz
@piornik_z_sarenka: sam polecam Forda Focusa rocznik koło 2003. Używam go o 6 lat, w mojej rodzinie jest od 10. Nie było większych problemów do naprawy przez ten czas mimo że ma przejechane ponad 210 tysięcy. W cenie pewnie się zmiescisz. Ja swoim bede jeździł aż coś się na poważnie nie zepsuje.
  • Odpowiedz
  • 0
@piornik_z_sarenka polecam skoda octavia 1.9 tdi. Za 7 tysi juz możesz poszukać. Sam mam mam, parkuje się jak jakimś małym golfem a bagażnik wielki jak w dostawczaku, i 3 kosiarki wejdą.
  • Odpowiedz
@piornik_z_sarenka drogie części? Nie do tego modelu.
Drogi jest rozrząd do benzyniaków, czyli jedyna rzecz, którą prawdopodobnie wymienisz po pewnym czasie, o ile nie będzie na małym przebiegu.
100zł sworzeń wahacza z robocizną, komplet używanych poduszek silnika w dobrym stanie około 200 złotych.
Części do normalnej eksploatacji nie są drogie.
  • Odpowiedz
@piornik_z_sarenka: mam Berlingo 2003, 2.0 hdi, silnik nie ma FAP, nie ma dwumasy. Tylko egr, ale do zaślepienia. Lejesz paliwo i jedziesz, ważne, aby olej zmieniać na czas i tyle. Dałem 7900 + wymiana rozrządu na start.
  • Odpowiedz