Niedawno przedłużyłem umowę z netią na internet ze zmianą z 10mb/s na 20mb/s. Wczoraj jeszcze na speedtest nie widziałem zmiany, sądziłem, że nie ma od razu co dzwonić. Dzisiaj zadzwoniłem na ich infolinię i pani mi powiedziała, że nie ma możliwość w centrali aby działał internet 20mb/s.... eeee, że co takiego? Co najlepsze kobieta zapytała się mnie jaką wcześniej miałem prędkość bo ona tu widzi, że powinienem mieć 6mb/s, a od teraz dopiero powinno się dać 10. Jak od 4 lat miałem stałe 10mb/s także, hmm... dziwne. Powiedziałem jej, że jawnie okłamaliście klienta i co teraz? Spytała się czego od niej oczekuję w takim razie, to powiedziałem, że muszę sprawę przemyśleć. Nigdy jeszcze nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Rozmowa była zawarta przez telefon, specjalnie dopytywałem się czy rzeczywiście będzie ta prędkość bo wiedziałem, że wcześniej była 10 i nic nie zapowiadało się aby dało radę więcej - potwierdziła, że tak. I nie wiem teraz jak najlepiej rozwiązać tą sprawę. Z netią miałem może góra 1-2 problemy przez 4 lata, które dotyczyły dziwnego zrywania internetu, ale po 2-3 dniach nie było problemu także byłem zadowolony. I co teraz zrobić? Zrezygnować z umowy przez wprowadzenie w błąd? Bodajże jest na to 14 dni od jej rozpoczęcia.
@protny0: ale wiesz że 20 to jest górna granica prędkości i netia nie daje gwarancji na "nie mniej niż .." niemniej zgadzam sie że zrobili cie w hooya. jak zawierałeś umowę na odległość to bez problemu ją wymówisz
@kfasu: Jak najbardziej wiem o tym, dlatego od razu spytałem czy będzie to 20mbps czy do 20mbps. Dzisiaj zadzwonię i zobaczymy. Chciałbym pogadać z tą kobietą, która mówiła, że 20mb/s jest możliwe.
Rozmowa była zawarta przez telefon, specjalnie dopytywałem się czy rzeczywiście będzie ta prędkość bo wiedziałem, że wcześniej była 10 i nic nie zapowiadało się aby dało radę więcej - potwierdziła, że tak.
I nie wiem teraz jak najlepiej rozwiązać tą sprawę. Z netią miałem może góra 1-2 problemy przez 4 lata, które dotyczyły dziwnego zrywania internetu, ale po 2-3 dniach nie było problemu także byłem zadowolony.
I co teraz zrobić? Zrezygnować z umowy przez wprowadzenie w błąd? Bodajże jest na to 14 dni od jej rozpoczęcia.
#internet #netia #pytanie
źródło: comment_ZEorN2UrwLhTR3Nz19AETByRgVKFPnJr.jpg
Pobierzniemniej zgadzam sie że zrobili cie w hooya. jak zawierałeś umowę na odległość to bez problemu ją wymówisz