Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Jak to jest, że laski trwają w beznadziejnych związkach z facetami, którzy ich nie szanują?
Nie pytam, bo się dziwię tylko pytam bo sama w takim jestem i nie umiem przełamać tego. Właśnie siedzę z moim #niebieskipasek, z którym jestem od 4 lat i tak od godziny nie zamyka mu się buzia na temat jaka jestem beznadziejna, głupia itd cytując 'czemu jesteś taką głupią #!$%@?ą?', bo trzymając dla niego paczkę M&M'sów w ręku jedna kulka się lekko rozpuściła. A to tylko pierwszy z rzędu przykład.
Wiem, że powinnam go zostawić, że to moja wina, że się na to godzę, ale to takie właśnie zamknięte koło. Pierwszy raz godzilam się, bo go kocham a on zawsze tak ładnie przeprasza i tak pięknie obiecuje poprawę potem był kolejny i kolejny i za każdym tracę szacunek sama do siebie, obniżam swoją samoocenę i nie wierzę, że zasługuję na coś lepszego. I tak w kółko.
Nie, nie mam, znajomych a z rodziną nie jestem blisko. Tak, wiem, że to tylko i wyłącznie moja wina i prawdopodobnie mam dokładnie to na co zasługuję. Ogólnie to #!$%@? uczucie być przegrywem, nie polecam.

#przegryw #rozowepaskipaski #zwiazki #agresja ##!$%@?

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 88
  • Odpowiedz
Ja nie postrzegam męskości zwierzęco, nie wiem skąd to.

@Meryl14015: każdy postrzega. tak samo my patrząc na cyc, ponętny tyłek i tak dalej, a nie chcemy się wiązać z kobietą która wygląda męsko czy zachowuje sie męsko (choc powiedzmy ze co do zachowan to jest roznie, ale normą jest wybieranie kobiet kobiecych i męskich mężczyzn). to że troche pragmatyzmu dodajemy do wybierania partnera nie znaczy że emocje (w tym pożądanie) są
  • Odpowiedz
A agresja sama w sobie jest wspaniała, to objaw męskiej witalności i ujście testosteronu.

@Meryl14015:
Do poczytania:
https://thepsychologist.bps.org.uk/volume-22/edition-1/testosterone-and-male-behaviours
https://www.scientificamerican.com/article/strange-but-true-testosterone-alone-doesnt-cause-violence/
https://www.sciencedaily.com/releases/2009/12/091208132241.htm

Argument siły jest jak najbardziej w porządku i mężczyzna może się do niego uciekać. Znam kilku mężczyzn, którzy spoliczkowani przez kobietę zwykło jej "oddawać" i tutaj ciężko się przyczepić. Chwalą, że zadziałało lepiej niż jakikolwiek werbalny argument :)

@Meryl14015: Związek, w którym kobieta bije faceta, a ten jako pokazanie siły
  • Odpowiedz
OP: @Ambiwalentnik: Widzę, że jesteś jedną z tych osób, które natychmiast kategoryzują wszystkich i wszystko i uważają, że ludzie i relacje to tylko schematy. Nie wszystkie związki są czarno-białe i nie można wrzucać wszystkich do jednego wora. Moim celem nie było użalanie się nad sobą, bo wszędzie wyraźnie pisałam, że zdaję sobie sprawę, że to moja wina, że znajduję się w takiej sytuacji.
Od kiedy zaczęły się problemy z jego
  • Odpowiedz
pope: To dlatego że gdy facet jest zbyt miły dla kobiety i jej słodzi to ta uważa go za pierdołę i ucieka do kogoś kto jej się wydaje "samcem alfa". Kiedyś straciłem kobietę bo lubiłem się do niej przytulać i byłem do rany przyłóż. (Sama mi to powiedziała) Od tamtej pory już tak nie robię mimo że chciałbym okazywać więcej czułości swojej różowej.

Zaakceptował: Asterling

• Odpowiedz
Widzę, że jesteś jedną z tych osób, które natychmiast kategoryzują wszystkich i wszystko i uważają, że ludzie i relacje to tylko schematy. Nie wszystkie związki są czarno-białe i nie można wrzucać wszystkich do jednego wora. Moim celem nie było użalanie się nad sobą, bo wszędzie wyraźnie pisałam, że zdaję sobie sprawę, że to moja wina, że znajduję się w takiej sytuacji.

Od kiedy zaczęły się problemy z jego agresją nie powiedziałam słowa
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Ostatnio taką poznałem i mimo tego, że się zauroczyliśmy w sobie i spędzało nam się bardzo fajnie czas, to ona i tak została ze swoim mene(le)m xD

Wydaje mi się, że to kwestia braku odwagi i pewności siebie - takie błędne koło. On zabiera Ci pewność siebie, przez co ty czujesz, że nie zasługujesz na nikogo lepszego. Polecam przerwać je jak najszybciej, im dłużej będziesz z nim gniła tym gorzej.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Jest tak dlatego, że CHCESZ być głupią cipą. Chcesz być poniżana, przepraszana w nieskończoność. Ludzie, którzy nie chcą być w chorych związkach i mają wybór - NIE SĄ W NICH. Reasumując: nikt ani nic ci nie pomoże, musisz sama chcieć to zmienić.
  • Odpowiedz
Jak to jest, że laski trwają w beznadziejnych związkach z facetami, którzy ich nie szanują?

Tak, wiem, że to tylko i wyłącznie moja wina i prawdopodobnie mam dokładnie to na co zasługuję. Ogólnie to #!$%@? uczucie być przegrywem, nie polecam.

@AnonimoweMirkoWyznania: sama sobie odpowiedziałaś. jeżeli Ty sama siebie nie szanujesz, to taka osoba ze skłonnością do gardzenia drugim człowiekiem tym bardziej nie będzie miała do Ciebie szacunku.
od toksycznych ludzi jak
  • Odpowiedz
MetalowaRozowypasek: Hej, mirabelko, tkwiłam w podobnej relacji. Mój (na szczęście już były) facet też wyrzucał mi, że jestem bezwartościowa, u mnie skończyło się to depresją. Nie doprowadzaj się do takiego stanu, nie warto. Skoro już widzisz, że jego zachowanie nie jest wobec Ciebie w porządku, to jesteś na dobrej drodze - postaraj się od niego jak najszybciej odejść (protip: nie, on się nie zmieni, nie licz na to, nie wysł#!$%@? jego
  • Odpowiedz
nie wierzę, że zasługuję na coś lepszego.

@AnonimoweMirkoWyznania: Bo w aktualnej sytuacji nie zasługujesz. Zachowujesz się jak tępa idiotka i tak jesteś traktowana. Jeśli chcesz zasługiwać na coś lepszego, to musisz coś w swoim życiu zmienić.
  • Odpowiedz