Aktywne Wpisy
Yuri_Yslin +492
Widzę na wykopie częste posty o budowie taniego domu, więc podpowiem Wam z doświadczenia, co robić, by nie skończyć z domem za 1,000,000 (albo 6000 zł/m^2 do deweloperskiego), a jednocześnie sensownym, z którego będziesz zadowolony:
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
1. Nie robisz żadnych indywidualnych projektów, nie bawisz się w beta testera czyjegoś pomysłu, kupujesz znany i sprawdzony projekt typu Arosa od Lipińskich i dopiero na niego, z wykorzystaniem sensownego konstruktora, nanosisz swoje poprawki, czyli dopasowujesz np. fundament
• 6-cylindrowe silniki o pojemności 12,9 l
• pojemność zbiornika paliwa to 1900 litrów (w modelu 620 o mocy maksymalnej 690 KM)
• 16 biegów do przodu i wstecz
• wentylowany fotel, kabina 360°, klima, obrotowy fotel
• AFS AccuGuide - system automatycznego kierowania ciągnikiem - dokładność do 2,5 cm pomiędzy rzędami
• a wszystko to za 1 500 000 zł za używany model z setkami motogodzin :)
#traktorboners #maszynanadzis #cotahannah
W końcu jestem córką rolnika a rolnik ma znajomych - innych rolników :)
A gdzie pracowałeś?
E: ale fakt faktem, wyjście na taki "balkon" w ciągniku to rarytas :>
Ja znam dobrze właściciela tego gospodarstwa, bardziej moje tereny.
To jest w stanie uprawić pole, bagna, młode lasy i mniejsze jeziora.
Jadąc 22kmh :)
Podejrzewam ze tylko czołg podstawowy daje większe wrażenia.
4 koła skrętne (przednie jest takie samo jak tylne i ma ponad 2 m wysokości). 500 KM. Obracalna kabina. Bezstopniowa skrzynia biegów. 12 ton nadciągnika. Mój ulubiony.
#nieznamsiealesiewypowiem
@Hannahalla: ktoś tu męża szuka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a sama maszynka bardzo fajna, nie jara mnie temat, ale jak widziałem niedawno w agrobiznesie u babci to taki byłem (。◕‿‿◕。)