Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak masz wadę kręgosłupa, to pytaj się fachowców (lekarz, fizjoterapeuta itp.). Serio. Żartów nie ma!! Powiem bez ogródek, że mi jak pier...ęło, to półtora m-ca masakra, a pierwsze 3 tygodnie to nie możesz leżeć, siedzieć, spać, chodzić, tak to boli. Zwykłe sranie to wyczyn nadludzki. Tyle z mojej strony. Nie zniechęcam jednak do ćwiczeń, żeby było jasne.
  • Odpowiedz
@majkelr: @Jazavac: też się nad tym zastanawiałem, czy np nie możemy większego ciężaru nadrobić objętościa treningu. Na zdrowy rozum przyrosty pewnie są sporo mniejsze, ale to chyba zawsze jakieś rozwiązanie dla osób które mają problem z kręgosłupem
  • Odpowiedz
@Pozny_Rokokoko @Duzy_Dziki_Zwierz @sharkslayer Właśnie ze 4 miesiące temu wybrałem się do fizjoterapeuty prywatnie żeby te wątpliwości z kręgosłupem w kontekście ćwiczeń rozwiązać, a ten 1. zakazał martwego ciągu, 2. kazał robić przysiady tylko na małych obciążeniach - nie określił do końca jakich. Z miesiąc temu postanowiłem robić je 3 razy w tygodniu, skoro nie mogę dołożyć ciężaru. Progresu wizualnego jednak specjalnie nie widać. Może dlatego też, że nie mogę
  • Odpowiedz
@Jazavac: miałem przyparcie boczne rzepek i chondromalacje 1 stopnia, fizjo zalecił głównie strech i mrożenie, powiedział abym silke odpuścił na pół roku. W lutym zaczalem od pustej sztangi, dzisiaj wycisnalem masę ciała i absolutnie nic mnie nie boli. Na dniach zrobię usg i rtg żeby ogarnąć czy jest wszystko git
  • Odpowiedz