Aktywne Wpisy

Metodzik +101
✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁 DARMOWA GRA NA EPIC ✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁
🔥 Magellania oraz Arabian Gulf za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📅 DATA WYDANIA:
Magellania 19 marca 2021
🔥 Magellania oraz Arabian Gulf za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📅 DATA WYDANIA:
Magellania 19 marca 2021

America +236
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Sprawa wygląda tak: Mam Windowsa 10 i chciałbym zainstalować na VirtualBoxie system Linux Mint. Patrząc na różne tutoriale cała instalacja jest dla mnie zrozumiała, ale niepokoi mnie pewien komunikat (pic rel, screen nie mój). I tu pojawia się pytanie: Co jest tutaj rozumiane jako te pliki, które zostaną usunięte z dysku? Nie chcę dopuścić do sytuacji, w której moje pliki z Windowsa zostaną usunięte i chciałbym się upewnić, o jakie pliki chodzi. Z góry dziękuję za pomoc ;)
źródło: comment_17yL3RsvZFbf9D6AKtLvK5H30uuIpkVa.jpg
Pobierz@RaitoKun: że co?
otwierasz Vbox'a ma on dostęp do dysków wirtualnych które są zapisane jako 1 plik w windows.Takie ISO powiedzmy.
@Sielana: a ja wiem... gparted live cd
To jeżeli pobrałem tego Linuxa tylko dla ćwiczenia komend w wierszu poleceń i ewentualnie sprawdzania, czy po wpisaniu komendy faktycznie zaszły żądane zmiany, to czy opłaca się zaznaczyć opcję,
źródło: comment_DoB9CqmEWZfV9Jd5YkNnOQxSYuqIhhfW.jpg
PobierzJa używam w pracy debiana a w domu ubuntu (nowsze pakiety) + #i3wm
Mój debian bez X'ów to jakieś 64MB z X sto kilka.
i3 klasa sama w sobie do pracy z wieloma terminalami #nieboperfekcjonistow ;)
Do ćwiczeń konsoli możesz użyć Ubuntu wersja serwer który potrzebuje znacznie mniej ramu ale nie ma interfejsu graficznego
Jak chcesz samą linie poleceń to debian minimal ma bardzo mało śmiecia w sam raz na wirtualną maszynę.
Mint i Ubuntu jest jak windows. Instalacja wrzuca ci dużo syfu którego nigdy nie użyjesz plus windows managery co są dość ciężkie jak
źródło: comment_Y6iKcSqqXhaAbwOyGrhInp6SC7Uib0Sr.jpg
Pobierz