Aktywne Wpisy

Sweet-Jesus +322

Spuchaczu +36
Ja #!$%@? ciągle ta sama historia. Jak nie wyspa węży, albo babcia strąciła drona słoikiem i wytruła pierogami pół ruskiego batalionu, to teraz ukraincy opanowali 20 km jakiegoś stepu i zaś wielkie walenie konia na wykopie, bo ruscy nawet u siebie nie są pierwszą armią.
Tylko za chwilę ruscy znowu #!$%@?ą z powietrza pół jakiegoś ukrainskiego miasta i znowu będzie skamlenie że kacapskie czołgi będą pojutrze pod Lizboną, jak dziadek klozetowy nie
Tylko za chwilę ruscy znowu #!$%@?ą z powietrza pół jakiegoś ukrainskiego miasta i znowu będzie skamlenie że kacapskie czołgi będą pojutrze pod Lizboną, jak dziadek klozetowy nie

czemu to zapytanie nie zwraca mi nic, skoro powinno wyrzucić jeden wynik który nie pasuje?
c.execute ("SELECT * FROM obserwuje WHERE followed NOT IN (?)", [followed_list["login"]])
Akurat trafiłem na dobry tekst na ten temat http://rtfm.killfile.pl/#wstep
set(folowed_list[login])
pozostawia tyko unikalne elementy. Set mozesz sobie pozniej znow na liste zamienic.
@biwalencik: po co (i jak) zamieniać z powrotem na listę coś, co służy tylko do złożenia zapytania (i do czego nie ma referencji poza tym kontekstem)?
A wartości to lista z loginami.
obrazowo - co tu chcesz z powrotem zmieniać:
c.execute ("SELECT * FROM obserwuje WHERE followed NOT IN (?)", [set(followed_list["login"])])bo rozumiem że
Zmiana w drugą stronę to już dla późniejszych operacji, założyłem, że OP łatwiej będzie pracowało się na listach.
folowed_list = set(...) I to wrzucasz jako argument. execute.
Ale to oczywiście zależy co dokładnie OP chce uzyskać. Nie wiem z jakiego API
Komentarz usunięty przez autora