Aktywne Wpisy

Naczelna_Hedonistka +143
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

josedra52 +81
Zima jest, ludziom głupie pomysły przychodzą do głowy więc warto przypomnieć.
19 stycznia, w ramach prawosławnych obchodów święta Objawienia Pańskiego, Anna Uskova chciała obmyć się w rzece. Towarzyszyli jej mąż oraz dwójka dzieci, a także przyjaciel rodziny. Na przerażającym nagraniu, jakie obiegło internet, widać moment, gdy kobieta ubrana w strój kąpielowy wykonuje znak krzyża, po czym zatyka nos, wskakuje do lodowatej wody i ślad po niej ginie. W tle słychać rozdzierające krzyki

czemu to zapytanie nie zwraca mi nic, skoro powinno wyrzucić jeden wynik który nie pasuje?
c.execute ("SELECT * FROM obserwuje WHERE followed NOT IN (?)", [followed_list["login"]])
Akurat trafiłem na dobry tekst na ten temat http://rtfm.killfile.pl/#wstep
set(folowed_list[login])
pozostawia tyko unikalne elementy. Set mozesz sobie pozniej znow na liste zamienic.
@biwalencik: po co (i jak) zamieniać z powrotem na listę coś, co służy tylko do złożenia zapytania (i do czego nie ma referencji poza tym kontekstem)?
A wartości to lista z loginami.
obrazowo - co tu chcesz z powrotem zmieniać:
c.execute ("SELECT * FROM obserwuje WHERE followed NOT IN (?)", [set(followed_list["login"])])bo rozumiem że
Zmiana w drugą stronę to już dla późniejszych operacji, założyłem, że OP łatwiej będzie pracowało się na listach.
folowed_list = set(...) I to wrzucasz jako argument. execute.
Ale to oczywiście zależy co dokładnie OP chce uzyskać. Nie wiem z jakiego API
Komentarz usunięty przez autora