Wpis z mikrobloga

Właśnie patrzę na program partii #razem i przy zarobkach 8000 (brutto) obciążenie podatkowe będzie o 300 zł wyższe. Przecież za 5,5k netto w większym mieście to jest granica wegetacji, a oni chcą jeszcze więcej zabierać xD.

#4konserwy #neuropa #bekazlewactwa
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Tamerlan: No i co z tego, że pracują za połowę tego? Jak mieszkałem w Warszawie to z 5,5 tys. zostawała mi ledwo stówa pod koniec. Czyli, gdyby to wprowadzili to miesięcznie musiałbym 200 zł pożyczać. xD
  • Odpowiedz
@hendriks87: Jesteś w 4% najlepiej zarabiających, obciążenie wyższe o 295 zł, w zamian obiecują ci, cytuję:

To jasne, że przyjemniej jest płacić mniejsze podatki niż większe. System podatku dochodowego RAZEM jest skonstruowany tak, aby zmniejszyć obciążenia dla około 90% społeczeństwa! Oznacza to, że jeżeli powyższy kalkulator oszacował dla Ciebie wyższy podatek w naszej propozycji, to należysz do 10% najlepiej zarabiających Polaków. Gratulacje! Wzrost obciążenia w systemie podatku dochodowego RAZEM zaczyna
  • Odpowiedz
@Tom_Ja: Pisałem, że 100 zł ledwo mi starczało, w takim wypadku byłbym 200 zł na minusie MIESIĘCZNIE.

Więcej lepszych usług publicznych.

Do szkoły nie chodzę, dzieci nie mam, autobusem nie jeżdżę, z lekarzy chodzę tylko do dentystów
  • Odpowiedz
Hitler też był fanem komunikacji miejskiej.

@tyrald: A reszta nazistów?;]

Wsiadając do pojazdu MPK/ZKM/ZTM/ETC jestem nazistą?

@tyrald: Hitler lubił malować, więc jak lubię malować to też jestem hitlerowcem? Ten sam poziom argumentacji. Hitler zrealizował obecny postulat lewicy, aborcja na życzenie. A oni krytykują wszystko co on robił przecież, ba porównują PiS do NSDAP. Więc no cóż, za okupacji nazistowskiej chociaż podatki byłyby niższe, bo jeszcze tym lewica chce
  • Odpowiedz
Genialne wnioskowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)-

@Generau-armii-progresywnej: A gdzie mam błąd? PiS jest zły, obecne czasy to niczym powtórka z 1933, nikt nie chce tych ludzi obalić siłą. 10 lat później, oni właśnie wprowadzili aborcję na życzenie w Polsce, to czego chce obecnie lewica. PiS jakoś nie chce, ale to dalej naziści.
  • Odpowiedz
@CrtZ: Nie wiem i nie obchodzi mnie to. Skoro ty mieszasz w Warszawie od urodzenia to mieszkania wynajmować nie musisz, czyli miesięcznie 2,7k do przodu. Inni tak dobrze nie mają.
  • Odpowiedz
@CrtZ: Jestem ignorantem, bo z pensji, z której ledwo się utrzymywałem pewna partia chciałaby zabrać mi jeszcze 300 zł więcej. Zrozum, że nie każdego stać na mieszkanie za 800k w Warszawie i trzeba wynajmować.
  • Odpowiedz