Aktywne Wpisy
not_enough +1278
W zeszłym tygodniu byłam z rodzicami na zakupach, bo ojciec marynarki szukał. W sklepie przymierzał rozmiar L i poprosił o większy, to wtedy matka przy wszystkich ludziach poklepała go po brzuchu i gadała rzeczy w stylu „no się roztyło, parówki je po nocach i niestety bęben wybiło, to teraz XL trzeba mierzyć”. Widzę, że ojcu przykro, ale nic nie mówi. Mi też głupio, bo co to miało być? Jak wyszliśmy to jej

Wychwalany +511

Moja partnerka poprosiła mnie bym zapoznał się z regulaminem uczestnictwa w projekcie z unii by pomóc jej w podjęciu decyzji. Treść regulaminu, a dokładniej logika wydaje mi się zabawna.
W ptk 7 Rekrutacji można znaleźć:
Natomiast w ptk 5 widać ze przydzielane są punkty za:
dalej można znaleźć,
Ok rozumiem, że głównie jest to skierowane do kobiet w szczególności niepełnosprawnych, inicjatywa piękna, zgadzam się, lecz mam wrażenie
ze ptk 5 i 7 się ze sobą kłócą :)
Pozdrawiam :)
regulamin
#rownouprawnienie #urzadpracy #logika #czymojblad?
Ok, czyli ze mną w porządku:)
Moja tesciowa zas dzieki temu dostala sie na studia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To nie jest "równouprawnienie", to nie jest "pozytywna dyskryminacja" czy jakiekolwiek inne gówno, jakie próbuje nam wmówić #lewackalogika.
To (po prostu) dyskryminacja i nazywanie tego inaczej zakrawa na głupotę.
Punkt 7 jest po prostu kłamstwem i głupotą.
Jak robią program skierowany specjalnie dla kobiet czy specjalnie dla niepełnosprawnych, to mogliby chociaż mieć odwagę o tym pisać.
Choć z drugiej strony, jeśli babom potrzeba specjalnych programów i przywilejów
Jasne -- co piąta kobieta jest gwałcona etc. #!$%@?ć te ich durne wymysły i kłamstwa. Chcą gadać bzdury i ujebywać białych/mężczyzn legislacjami, to proszę bardzo, ale niech liczą się z tym, że stracą poparcie rozsądnych ludzi.
Te wymysły odstraszają od przyznawania racji lewicy nawet w tych aspektach, gdy ją mają. Bo za przyznawaniem racji idzie zwiększone poparcie. Za poparciem idzie władza. Za władzą idą te durne legislacje i "rządy feministek"
jeśli jesteś zdrową kobietą: -5 pkt,
jeśli zdrowym mężczyzną: -10 pkt
Projekt niepełnosprawnych (umysłowo) dla niepełnosprawnych (fizycznie).
Regulamin zamieściłem :) link do strony projektu po uśnięciu końcówki pdf z linka
wiec nie nie jest to bait.
Jak łatwo policzyć, to daje 13737 na osobę.
No ale nie ma tak różowo:
Myślałem ze ot takie #!$%@? jak cała reszta Masy, a tu może coś w tym jest (╥﹏╥)
Komentarz usunięty przez autora
@lubi: Karuzele podatkowe, firmy deweloperskie, dotacje - teraz robi się biznesy w krawatach, a nie w dresach :)