Wpis z mikrobloga

Witam

Moja partnerka poprosiła mnie bym zapoznał się z regulaminem uczestnictwa w projekcie z unii by pomóc jej w podjęciu decyzji. Treść regulaminu, a dokładniej logika wydaje mi się zabawna.

W ptk 7 Rekrutacji można znaleźć:

Natomiast w ptk 5 widać ze przydzielane są punkty za:

dalej można znaleźć,

Ok rozumiem, że głównie jest to skierowane do kobiet w szczególności niepełnosprawnych, inicjatywa piękna, zgadzam się, lecz mam wrażenie
ze ptk 5 i 7 się ze sobą kłócą :)

Pozdrawiam :)

regulamin

#rownouprawnienie #urzadpracy #logika #czymojblad?
  • 29
@lubi: @feelbeats:
To nie jest "równouprawnienie", to nie jest "pozytywna dyskryminacja" czy jakiekolwiek inne gówno, jakie próbuje nam wmówić #lewackalogika.

To (po prostu) dyskryminacja i nazywanie tego inaczej zakrawa na głupotę.

Punkt 7 jest po prostu kłamstwem i głupotą.

Jak robią program skierowany specjalnie dla kobiet czy specjalnie dla niepełnosprawnych, to mogliby chociaż mieć odwagę o tym pisać.

Choć z drugiej strony, jeśli babom potrzeba specjalnych programów i przywilejów
@M4ks:
Jasne -- co piąta kobieta jest gwałcona etc. #!$%@?ć te ich durne wymysły i kłamstwa. Chcą gadać bzdury i ujebywać białych/mężczyzn legislacjami, to proszę bardzo, ale niech liczą się z tym, że stracą poparcie rozsądnych ludzi.

Te wymysły odstraszają od przyznawania racji lewicy nawet w tych aspektach, gdy ją mają. Bo za przyznawaniem racji idzie zwiększone poparcie. Za poparciem idzie władza. Za władzą idą te durne legislacje i "rządy feministek"
@lubi: moze niech sie wypowie jakis ekspert - jest na sali jakis student prawa (wegan, uprawiajacy jogging z hipsterka broda i iphonem) ( ͡° ͜ʖ ͡°)?
@lubi: O curwa...

Wartość Projektu - 2 060 587,48 zł

Dofinansowanie projektu z UE - 1 957 087,48 zł

Projekt dedykowany jest do grupy 150 osób młodych

Jak łatwo policzyć, to daje 13737 na osobę.

No ale nie ma tak różowo:

W ramach projektu uczestnicy będą mogli skorzystać również z płatnych staży i praktyk, które oferował będzie Organizator. [...] Staże w firmach trwają 3 miesiące [...] W trakcie stażu każdy
Niedanej jak wczoraj oglądałem wywiad z "Masą" mówił, że koledzy którym udało się nie pójść do pierdla teraz mają legalne biznesy oparte na dotacjach z unii :P

@lubi: Karuzele podatkowe, firmy deweloperskie, dotacje - teraz robi się biznesy w krawatach, a nie w dresach :)