Aktywne Wpisy
SmugglerFan +131
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
thorgoth +115
Marianna Schreiber w wieku 22 (po lewo) i 32 lat. Aż się lewą nogą przeżegnałem.
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Przeprowadziłem eksperyment związany z #tinder, który potwierdził moje przypuszczenia co do relatywizmu u kobiet.
Dodałem ten sam opis: "swipe left jeśli masz tatuaże", z tym że w celach eksperymentu użyłem dwóch kont ze zdjęciami innych osób.
1) pierwsze było konto przeciętnego wykopka spod tagu pokazmorde (sorry kumplu za pożyczenie zdjęć, ale powinieneś się liczyć z tym publikując swój ryj tutaj). Otrzymałem sparowania od kilku lasek, które wprost nazwały mnie creepem, że czemu oceniam ludzi tylko tak powierzchownie, co mają tatuaże do tego. Odpowiadałem po prostu szczerze, że tatuaże u d--y to zwiększone ryzyko, że wychowywała się bez starego (a wychowywanie się bez starego to zwiększone ryzyko, że jest księżniczką i traktuję mężczyzn jak g---o, nie ma szacunku do mężczyzn wyniesionego z domu), tatuaże oznaczają również większą rozwiązłość seksualną, a większa rozwiązłość oznacza większe ryzyko zarażenia się chorobami wenerycznymi (są na to badania).
2) drugie konto to konto ze zdjęciami mega przystojnego faceta. Już pomijając, że miałem sparowania od naprawdę brzydkich lasek (to tylko dowód, że tinder jak nic bardzo mocno eksponuje hipergamię u kobiet). Reakcja na opis "swipe left jeśli masz tatuaże" była zupełnie inna. Nikt nie nazwał mnie creepem ani nie wypominał, że traktuje kobiety powierzchownie. Za to spotkałem się z milionem tłumaczeń, że np. "ja to mam tatuaże, ale lubię się przeciwstawiać". "że nie jestem taka jak inne laski z tatuażami", "dla mnie to sztuka, wyrażenie siebie".
Wniosek jest trywialny: jeśli jesteś bardziej atrakcyjny możesz pozwolić sobie na dużo więcej. Jesteś brzydki i nigdy nie ruchałeś? "O boże, jaki creep". Jesteś ładny, ale nigdy nie ruchałeś? "O boże jakie to słodkie, pewnie trzyma prawictwo specjalnie dla mnie :3". Jesteś mało atrakcyjny, ale surowo oceniasz zachowanie kobiet, wypominasz ich błędy"? "Ty stulejarzu, pewnie nigdy nie ruchałeś". Jesteś ładny i robisz to samo? "Masz rację, przepraszam".
Dlatego nawet jak jesteś brzydki, zalecam asertywność w kontaktach z kobietami. Jeżeli za swoje opinie jesteś shamingowany, zawstydzany, nazywany stulejarzem - nie przejmuj się, nie wycofuj swojego stanowiska, przestań po prostu zadawać się z taką kobietą bo nie warto. Jeżeli jesteś atrakcyjny? Również się nie przejmuj, twoje szanse na zaruchanie nie spadną nawet jak ostro pojedziesz po danej lasce.
#zwiazki #kobiety
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Zkropkao_Na
@AnonimoweMirkoWyznania: Brawo - potrzebowałeś eksperymentu żeby dojść do oczywistej prawdy.
@AnonimoweMirkoWyznania: Sytuacja niemożliwa. Zamykam temat.
Ale jak się nie ma warunków fizycznych, to nie polecam zachowywać się jak buc, bo wtedy to już w ogóle dramatycznie
@AnonimoweMirkoWyznania: ale taguj #januszesocjologii
Zaakceptował: Zkropkao_Na