@corinarh: jak to jest z tym 1080 i 4k ? Textury też muszą być w większej rodzielczości chyba bo jak zwiększysz rozdzielczość to będzie większa pixeloza?
@Bone_: chodzi ci o fejkowe 4k na yt zeby podbic jakosc obrazu przez bitrate czy graniu w 1080p z DSR na 4k? W grze textury na 4k beda takie same tylko beda bardziej ostre bo ilosc pixeli zwiekszy sie o 4x.
@corinarh: Aha, bo można zmoodwać grę i dać 4096 x 4096 textury ale musisz mieć kompa za gruby hajs żeby to uciągnął i z stabilnym 60FPS będzie ciężko.
@corinarh: Ostatnie samochodówki, w które grałem to Colin 2005, ToCA 2 i NFS Most Wanted, ale jak widzę zderzenia od tamtej pory wcale nie wyglądają inaczej :D Ten niebieski szlaczek wyłączalny, czy nie?
@Bone_: no tej gry nie zmodujesz, zreszta z 4096x4096 gralem w fallouta 4 i nie bylo jakichs duzych spadkow fps, raczej to byla wina enb no i tego ze gra jest niezoptymalizowana
@KwadratowyPomidor2: mi tam sie podoba, i tak wyglada 10x lepiej od wszystkich open worldowych scigalek jakie wyszly na pc, ale w nocy gra wyglada bardzo kiepsko, drzewa nawet nie maja cieni a nie mowiac o dynamicznych cieniach jak w GTA ( ͡°ʖ̯͡°)
@corinarh: no tak szczerze to właśnie GTA V ładniej wygląda wg mnie (więcej tekstur, więcej rzeczy się dzieje itd a tu wszędzie to samo). po filmiku graficznie to jak na 2016 daje taki naciągane 7/10
#forza #gry #pcmasterrace
Ten niebieski szlaczek wyłączalny, czy nie?
EDIT: mozesz miliard rzeczy zmienic ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: comment_kPi0TztCVOqzlV0BPBU9IxUFp0oP2ppl.jpg
Pobierzhttp://imgur.com/a/RLMLH
źródło: comment_aQzHS2TzlsitvE5pJXgai1dYE5OTA2xM.jpg
Pobierzźródło: comment_WVWhToOjXEwyGPrNvQUs7svdKYKTCpK5.jpg
Pobierz