Wpis z mikrobloga

@Rurzowy_Rzufff: Może ogarniać wszystko, ale jeśli nie ogarnął zawczasu z kim się wiąże, to to jest tylko i wyłącznie jedo wina, że zgodził się na zakładanie rodziny z babą, która ewidentnie cierpi na syndrom księżniczki.
Przecież to się czuje instynktownie, że to nie ma prawa działać na przyszłość.
Jest nie zadowolona, a gość się stara, po czym zostaje z niczym.
Tacy którzy wpadają w sidła głupich bab i boją się
  • Odpowiedz
@CountGrishnackh: życie nie jest takie czarnobiałe jak Ci się wydaje. sam ożeniłem się z taką co była ogarnięta, dorabiała w dni wolne od szkoły mimo że nie miała 18 lat, więc od razu myślisz, że jak w takim wieku sobie radzi to potem też będzie. a potem po ślubie się okazuje, że ty masz robić, ona wiecznie jakieś wymówki + robienie długów za plecami, podejmowanie decyzji wbrew wspólnym ustaleniom itp.
  • Odpowiedz
@CountGrishnackh: kobiety często dobrze udają, dopiero po ślubie, po okresie różowych okularów widzimy prawdziwy charakter, mniej wprawny gracz tego nie dostrzeże w porę i wpada w sidła ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@GrandL: @staddowiecznosci: @Rurzowy_Rzufff:

To byłoby śmieszne gdyby nie to że sam znam trzy takie przypadki. Dwa to wina kobiety, jeden mężczyzny, więc nie ma co generalizować.

Małżonkowi/małżonce w którymś momencie coś odwaliło, skok w bok i... życie zmarnowane drugiej połówce i dzieciakom.

Ludzie nie idźcie tą drogą, bo konsekwencje tego mogą być gorsze niż się wam wydaje.
  • Odpowiedz
@GrandL: Podaję hasła: intercyza i umowa przedmałżeńska :). Nawet jak miałbyś się żenić z jednorożcem, w przypadku zdrady wszystko jest sprawiedliwie. Nie wiem tylko jak można ogarnąć w takiej umowie dostęp do dzieci.

EDIT: Jeśli chodzi o dzieci, to jest decyzja sądu, który tradycyjnie dyskryminuje facetów.
  • Odpowiedz
bo? ogarnia rodzinę, pracę i dom za jednym razem, p---a to taki co mieszka z mamą. zauważ że tu nie chodzi o to że baba mu rozkazuje tylko że wiecznie jest niezadowolona

@Rurzowy_Rzufff: Na jakiej zasadzie babie wolno mieszkac z rodzicami a facetowi nie? Bo nie rozumiem
  • Odpowiedz
@LR300: dla mnie jedno i drugie jest komedią i jedną z oznak nie radzenia sobie w życiu. ale facet chętniej weźmie taką co mieszka z rodzicami bo wie, że łatwiej ją namówi do wyprowadzki do niego
  • Odpowiedz