Aktywne Wpisy
pogromca_kucy +823
XD #nieruchomosci
źródło: Screenshot (17)
Pobierz
WielkiNos +216
Jesteś psiarzem i kupujesz sobie pitbulla. Czytałeś, że pitbulle to psy do niańczenia dzieci, oglądałeś tyle zdjęć i filmów, na których pitbull śpi z dzieckiem, więc sam też tak zaczynasz robić, no bo czemu nie?
Pewnego razu spokojnie zasypiasz. Kiedy się budzisz znajdujesz swoje 9 miesięczne dziecko martwe w kałuży krwi z połamaną czaszką i zmiażdżonym przez ukochanego pieska mózgiem, a obok biedny niezrozumiany przez nikogo pitbull macha ogonkiem i chce się bawić.
Pewnego razu spokojnie zasypiasz. Kiedy się budzisz znajdujesz swoje 9 miesięczne dziecko martwe w kałuży krwi z połamaną czaszką i zmiażdżonym przez ukochanego pieska mózgiem, a obok biedny niezrozumiany przez nikogo pitbull macha ogonkiem i chce się bawić.
źródło: temp_file4047760282311527935
Pobierz

Wy nawet nie macie pojęcia jak wielki błąd zrobiliście wybierając technikum, a nie liceum. Nie zostaniecie w żadnym calu przygotowani do zawodu, program jest oderwany od rynku pracy, gdybyście ogarnęli w 100% materiał z technikum, to nawet by was w sklepie komputerowym nie zatrudnili. xD Do matury będziecie słabiej przygotowani, chociaż wasi nauczyciele może będą całkiem dobrzy, to poziom jest uśredniany do uczniów, a technikum to zbieranina seb która nie ma pojęcia o zawodzie, który wybrali. Zawodowe przedmioty to jeszcze lepsza sprawa, ci ludzie chyba zostali zatrudnieni z łapanki xD
Zaraz ktoś napiszę, że skończył technikum budowlane i dostał pracę od razu. To możliwe, zważywszy na to że większość roboli wyjechało za granicę i wolą zarobić 1500€ po 8 godzinach pracy, niż tyrać tutaj 10 godzin za 3000zł miesięcznie.
tl;dr papier technika jest g---o warty, nic po technikum nie macie, jesteście w tym samym położeniu co po liceum i zostaniecie przygotowani słabiej do matury
#technikum #szkola #licbaza #liceum #techbaza #technik #edukacja #matura #studia #niepopularnaopinia
Komentarz usunięty przez autora
Ejjj...seby to są w zawodówkach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ale akurat zgodzę sie z tym że niektórzy nie mają zielonego pojecia o zawodzie na który poszli (chodzi o uczniów)
A poziom lekcji zawodowych zależy od szkoły ,słaba szkoła to i lekcje zbyt trudne być nie mogą (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
@SupremePepe: jak w kazdej szkoly mozna wyniesc nic, albo wyniesc cos, zalezy czy chcesz. Z technikum mozna wyniesc sporo jak sie chce cos wyniesc.
Do matury nie ma problemu się samemu przygotować. A ten mityczny rok w plecy gdy czeka nas praca przez ponad 40 lat życia, to jest praktycznie nic.
A to mówię ja, gość po liceum.
Ale czego ty oczekujesz od TECHNIKA?
Piszesz o programowaniu, portach...
Technik jest od zlozenia kompa, podpiecia kabla i jakichs prostych prac administracyjnych.
Jezeli marzyles by po technikum miec wiedze na poziomie inzyniera to wybacz
mam to samo zdanie co większość ludzi komentujących.
Jeżeli uczeń nie będzie chciał się czegoś nauczyć to się nie nauczy (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Popieram @SzCzoteckY dobrze prawisz kumplu
1. Wszystko zależy od tego jakie technikum wybierzesz, są słabsze, działające jak przechowalnia, są też lepsze po których nie ma problemu z pracą.
2. U mnie nauczyciele to byli pracownicy danego sektora, spedytorzy, logistycy, którzy zarobili swoje i dalej sobie pracują. Mamy też lekcję ekonomii na poziomie, o jakim liceum może sobie pomarzyć.
3. Praktyki, mnie zapytali się - przyszedłeś się tu o--------ć, czy czegoś
Zdawalnosc matur porownywalna - chodzilo mi o moje miasteczko i w nim szkoły.