Aktywne Wpisy

zackson +117
czy ja jestem boomerem aka "kurła kiedyś to było" czy nowa deska Superba to jakaś porażka?
#skoda #motoryzacja
#skoda #motoryzacja
źródło: Untitled
Pobierz
Można wystawić dom w normalnej cenie? 100 metrów w Skawinie, dwuletni wykończony budynek. Rezerwacja w kilka godzin. Porównywalne domy na większych zadupiach cenią 1.6 a stare kloce z potencjałem 1.2
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: temp_file3290368640162691145
Pobierz

Wy nawet nie macie pojęcia jak wielki błąd zrobiliście wybierając technikum, a nie liceum. Nie zostaniecie w żadnym calu przygotowani do zawodu, program jest oderwany od rynku pracy, gdybyście ogarnęli w 100% materiał z technikum, to nawet by was w sklepie komputerowym nie zatrudnili. xD Do matury będziecie słabiej przygotowani, chociaż wasi nauczyciele może będą całkiem dobrzy, to poziom jest uśredniany do uczniów, a technikum to zbieranina seb która nie ma pojęcia o zawodzie, który wybrali. Zawodowe przedmioty to jeszcze lepsza sprawa, ci ludzie chyba zostali zatrudnieni z łapanki xD
Zaraz ktoś napiszę, że skończył technikum budowlane i dostał pracę od razu. To możliwe, zważywszy na to że większość roboli wyjechało za granicę i wolą zarobić 1500€ po 8 godzinach pracy, niż tyrać tutaj 10 godzin za 3000zł miesięcznie.
tl;dr papier technika jest g---o warty, nic po technikum nie macie, jesteście w tym samym położeniu co po liceum i zostaniecie przygotowani słabiej do matury
#technikum #szkola #licbaza #liceum #techbaza #technik #edukacja #matura #studia #niepopularnaopinia
Druga sprawa - jaka szkole skonczyles? Masz wyzsze wyksztalcenie? Czy skonczyles tylko technikum i jestes obrazony na swiat ze nie ma dla Ciebie odpowiedniej pracy bo skladac kable to moze kazdy?
Az strach co bedziesz pisal po trafieniu na studia z informatyki, gdzie w sumie nie uczysz sie niczego konkretnego tylko dostajesz narzedzia do poglebiania swojej wiedzy
Zapomniałeś wspomnieć o tworzeniu stron internetowych w html i css, oczywiście html4, bo wielcy profesorowie w technikum zatrzymali się na roku 2000. Pomijam kwestie
Oczywiście nie wszystkie szkoły uczą - u nas na przykład nauczyciel mechaniki jest zupełnie
źródło: comment_Pjlfbf5DKJ0eAY25W6MgImnhTgSOScH0.jpg
PobierzJuz w gimbazie byłem pewien tego, że trafie na informatykę i wcale nie jarałem się tym, że będę grał na lekcjach.
Od początku byłe świadomy, że informatyka to nie klepianie w Csa czy przeglądanie fejsa.
Jakoś skonczyłem inżynierkę i ruszam z magisterką, nie miałem nigdy większego problemu z żadnym z przedmiotów na studiach. nawet z matmą, którą w technikum miałem na poziomie podstawowym.
No, spoko, rozumiem co chcesz cały czas przekazać - samorozwój, nauka we własnym zakresie. Tylko potwierdziłeś co cały czas pisałem, że program w technikum jest na żałośnie niskim poziomie i zapewnia dosłownie nic.
Ty nie rozumiesz, że absolwent technikum ma być gotowy do pracy? Tak ciężko to zrozumieć? Cztery lata uczysz się ku jednej specjalizacji, to więcej niż inżynier o którym wspomniałeś. Tutaj nie chodzi o poznanie matematyki wyższej,
Tylko Ty masz pojęcie o rynku pracy i o edukacji w Polsce
nikt inny tak pisać nie powinien.
Wszyscy mamy świadomość, że masz racje.
Prawda jest taka ze to co dostajesz w szkole to tylko narzedzia do tego by dalej sie samemu rozwijac.
Jezeli chodzi o programowanie to raczej cos co mnie najmniej jara w calej informatyce ale z pewnoscia jest nieodzowne i kazfy powinien umiec napisac prosty programik.
Jak chcesz pracowac jako programmer to musisz zdecydowac jaka dziedzina
Komentarz usunięty przez moderatora