Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@FireDash: masz całkowitą rację, że jest to głupota stawać na autostradzie czy innej drodze szybkiego ruchu, ale na gifie widać spore przyśpieszenie i że tam wcale nie jadą z dużą prędkością, ruchliwość tu raczej ma mało do gadania, jeśli prędkość nie robi problemów, by wyhamować, inaczej pewnie kotka nie zdążył by zebrać, bo by dawno go ktoś przejechał, a nie po prostu jak widać - omijali lub nad nim jechali
  • Odpowiedz
ktoś mógłby wjechać w stojący pojazd na ruchliwej drodze.

@BobBuilder: jak mi się samochód popsuł i jeszcze nie wystawiłem trójkąta to też może mi jakiś idiota w dupę jechać, ale tylko jeżeli nie patrzy gdzie jedzie... taki kot na drodze mógłby spowodować większe szkody gdyby ktoś go chciał omijać jak niespodziewaną przeszkodę, z dwojga złego wolałbym sam się tym kotem zająć i albo go rozjechać, albo uratować, bo sobie przynajmniej
  • Odpowiedz
@Existanza: chyba, że zatrzyma się sam i trzeba wyjść, przepchnąć na pobocze... rozumiem, że w trakcie tego procesu można mnie rozjechać? Albo jak jadę autobusem i nie mieszczę się na poboczu to też można mi w dupę wjechać? Trochę uwagi na drodze bo różnie może być... drzewa które się zwali na drogę tez nie ominiesz "bo powinni posprzątać" i się wjebiesz w pień?
  • Odpowiedz
Wy tu mówicie o autostradzie, a akcja na gifie toczy się na jakiejś drodze, pewnie typowej wylotówce z miasta, gdzie jest jeszcze ograniczenie (np. do 50km/h, choć to nie musi być koniecznie w Polsce) i nie pędzi się jak na drodze szybkiego ruchu. W takim wypadu każdy z Was ma rację - głupotą jest się zatrzymywać. Ale tam, gdzie by się zatrzymać wystarczy wcisnąć hamulec i nie hamuje się 100m, tylko 10-15?
  • Odpowiedz