Wpis z mikrobloga

@kacpervfr: Tak, ale jest możliwość niewykrycia tego

Musisz kupić komputer nowy, najlepiej używany; podłączyć się przez Wifi do sąsiada; potem odpalić TORa, pobrać szybko, spalić komputer z wifi
  • Odpowiedz
to wbrew pozorom nie jest glupie pytanie. kodeks karny przewiduje to w swoich zapisach

art. 269b par. 1 (do 5 lat)

+ przepadek komputerów i całego sprzętu (par. 2)

art.
  • Odpowiedz
prowadziłem kanał na yt. o tematyce "kali linux" po konsultacji z kancelarią prawną włosy mi deba stanely. kazali pokazac moje materialy, pokazywalem tam jak wlamywac sie na kompy, jak szukac podatności i exploitów, jak przeprowadzać ataki omijać kontrole konta uzytkownika obchodzic firewalle i antywirusy, jak robic ataki na serwery. oczywiscie wszystko w polskiej wersji jezykowej i z odpowiednia adnotacją że jest to tylko dla celów edukacyjnych. odpowiedz kancelarii była jednoznaczna. nie wolno!
  • Odpowiedz
@mrt3217: Drogi Mateuszu, jakąś mega słabą kancelarię dorwałeś, albo się niepotrzebnie wydygałeś.

Tak długo jak pokazujesz pewne rzeczy w kwestiach edukacyjnych i odradzasz ich wykorzystywanie do ataków na prawdziwe ofiary, nie jesteś na nic narażony.

Inaczej bowiem wszelkiego rodzaju:
1. szkolenia
  • Odpowiedz
@randomizer: kolego zarabiać już zacząłem i to nie w patronite tylko na yt za pośrednictwem adsenc. subskrybentów z każdym dniem przybywało więc to nie kwestia patronite. z wielkim żalem serca usówałem kanał ale fakt faktem przestraszyłem się. zaargumentowałem podobnie jak Pan w tej kancelarii. odpowiedzieli mianowicie w ten sposób

"Jak Pan trafnie stwierdził pod te art. można podciągnąć prawie wszystko.
Co oznacza, że temat jest bardzo śliski i trzeba działać bardzo asekuracyjnie i zapobiegawczo.
A zatem materiał szkleniowy mówiący o zagrożeniach tak, ale tam gdzie mowa jak można coś zrobić nie powinno być przykładów i demonstrowania.
Używać takich metod mógłby Pan tylko gdyby Pan np. założył firmę ds. bezpieczeństwa i miał umowy z zainteresowanymi, że godziliby się oni na sprawdzenie luk w zabezpieczeniach lub
  • Odpowiedz
ps2. kanał prowadzę dalej ale teraz już bez stresów. zachęcam ludzi do przechodzenia z komercyjnych systemów i programów na te z otwartych źródeł. wszystko od zera raz jeszcze ;)
  • Odpowiedz