Wpis z mikrobloga

Hahahaha, leżę i kwiczę, ci ludzie nie uznają żadnych świętości.

http://otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-cl-igla-amg-525km-zamiana-stan-perfekt-total-full-ID6yxk3N.html#c80a15dca8

Wyobraźcie sobie, że po latach tyrania gość kupuje sobie tego upragnionego CL'a 63 AyyyMG. Full wypas, znajomi zazdroszczą, lans jest, dziewczyny piszczą, co dalej? Myślał, myślał i wymyślił - pach i w gaz go! Tylko potem na stację trzeba w nocy podjeżdżać, bo za dnia trochę wstyd...

O ile nie mam nic do instalacji LPG w typowych wołach roboczych, które mają pracować na człowieka, albo starych SUVach z V8, które żłopią paliwo a nie jadą, o tyle montaż LPG do luksusowej, budzącej szacunek limuzyny klasy premium (w której paliwo jest ledwie ułamkiem wydatków) zakrawa na jakąś kpinę. Ciekawe, czy opony chociaż nowe, czy jakieś sparciałe u----i, bo przecież taniej, a co to za różnica...

Mało tego - kupił furę, założył LPG i ledwo po 20kkm sprzedaje? Czyżby, mimo jawnych oszczędności na paliwie, utrzymanie takiego auta kogoś jednak przerosło? :-)

#samochody #motoryzacja #mercedes
I.....e - Hahahaha, leżę i kwiczę, ci ludzie nie uznają żadnych świętości.

http://...

źródło: comment_UhLzy9boceqi3ybH3M5smCRdAEwkx9JQ.jpg

Pobierz
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@IlluminateEliminate: poczekaj na zjazd wykopków, którzy ci zaraz powiedzą, że osiągi te same i po co przepłacać XD pewnych rzeczy się po prostu nie robi, no kurde lpg do takiego auta, masakra jakaś. Osobiście to bym nawet do zwykłego auta nie wrzucił gazu, jak już oszczędnie to diesel, a gaz do kuchenek i to też strach xD
  • Odpowiedz
  • 311
@IlluminateEliminate

Wyobraźcie sobie, że po latach tyrania gość kupuje sobie tego upragnionego CL'a 63 AyyyMG. Full wypas, znajomi zazdroszczą, lans jest, dziewczyny piszczą, co dalej? Myślał, myślał i wymyślił - pach i w gaz go! Tylko potem na stację trzeba w nocy podjeżdżać, bo za dnia trochę wstyd...

A może po prostu typ umie liczyć i ma w------e na opinie anona z wykopu.
On jeździ fajnym mercem, ciebie tak zapiekła d--a
  • Odpowiedz
@IlluminateEliminate: k---a, ziomek pisze bieżąco przez rz, ma 5 gt i Ty się dziwisz niedoborów w rigczu? :P

A trochę poważniej. Akceptowałbym gaz w cl63, ale w takim układzie jak to pierwszy raz widziałem. Ktoś kupił, ale z różnych powodów musiał zacząć robić tym ogromne przebiegi i oszczęności na paliwie rzeczywiście były warte zachodu i wsytu :P

@Szefu: iluminejt też Tico się nie wozi :P
  • Odpowiedz
@IlluminateEliminate: Mój znajomy ma C63 AMG z gazem, nie widzę w tym nic nienormalnego. Miał wcześniej BMW M5 też z gazem. Jak potrafisz liczyc kase to zakładasz LPG, a jak chcesz sie zdać na opinię anonów którzy nie mają w większości przypadków nawet prawa jazdy :)
  • Odpowiedz
@Szefu: no tak się składa, że rzeczony Mercedes pod kątem finansowym nie robi na mnie większego wrażenia. Kto ma wiedzieć, ten wie, czym jeżdżę i raczej będzie skłonny potwierdzić moje słowa.

@Janocha: Ja po prostu należę do gatunku Polakos Cebulakos, butę i wyszydzanie mam we krwi, toteż za każdym razem muszę się do czegoś przyczepić. Bo lubię.
  • Odpowiedz
@Korfanty39: Bogaty jest bogaty nie dlatego, że paranoicznie ściuboli, tylko dlatego, że ma duży dochód. Same oszczędności nikogo jeszcze bogatym nie uczyniły, co najwyżej przybliżyły do celu - i to też nie zawsze. A jak ktoś szuka oszczędności, to nie kupuje topowego modelu topowej marki, tylko rozsądne wozidło o niewielkich kosztach utrzymania.
  • Odpowiedz
@IlluminateEliminate: Ja na prawdę nie rozumiem, p-----------ć się bo na ileś tysięcy takich mercedesów ktoś ma założony gaz? Jego samochód, jego interes, jeśli chce oszczędzać, też jego pieniądze a ty co najwyżej możesz sobie popatrzeć na tego meśka i z cebulowym tchnieniem mówić "takego auta się nie gazuje" xD
  • Odpowiedz
@IlluminateEliminate: otóż to. Zawsze mnie rozwala jak ktoś pisze, że pół życia odkładał, odmawiał sobie przyjemności i w końcu dopiął swego - kupił jakieś auto premium.
Jedyne czego jest to oznaka, to braku rozsądku.
  • Odpowiedz
@IlluminateEliminate: Zaraz zlecą się wykopowi eksperci Hurr Pudzian ma hummera w gazie durr a przecież go stać na benzynę. Tak jak nie zabiera się klienta biznesowego na kolacje do McDonalda (przecież taniej i można zaoszczędzić a najesz się i tak) tak nie wkłada się instalacji LPG do S-klasy i to obojętnie jakiej, choćby to miało być zardzewiałe w220 albo zajechane w140 nie i c--j ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@IlluminateEliminate: Niektórzy żyją na pokaz, ledwo im starcza do pierwszego ale wszystkie oszczędności, oszczędności dziadka, skarbonkę dziecka i kredyt odpalą by kupić im niezwykle potrzebny drogi samochód. Kupują rzeczy których nie potrzebują by zaimponować ludziom których nie lubią :D
  • Odpowiedz
@IlluminateEliminate: Jedni nazwą takiego biedakiem, inni stwierdzą, że to człowiek przedsiębiorczy, bo nie dość że udało mu się uzbierać kasę na takie autko, to potrafi zmniejszyć jego codzienne koszta jazdy. Są różne punkty widzenia tej sytuacji.
  • Odpowiedz