Wpis z mikrobloga

Za FB:

UWAGA! ZDJECIA DRASTYCZNE! BŁAGAM O POMOC!
Darczyńcy Fundacji i Ci którzy się zastanawiają. BŁAGAM O POMOC!!
Dziś rano dostałam zgłoszenie o psie od doby leżącym w rowie, w typie red nose (pitbull). Gmina nie reagowała, pojechali Mateusz i Agata po nią. Mamy kilkudziesięciotysięczny dług w lecznicach i hotelach. Mieliśmy kombinować na miejscu i jakoś bez kosztów pomóc psu ale ONA MA OBCIĘTY NOS!!! Jest skatowana, to nie wynik samochodu ale bezpośredni człowieka. Ubłagałam klinikę na Bemowie i nie odmówią nam ale nie zapłaciliśmy już za leczenie psa ze stawu i starego dziadka. Błagam, pomóżcie nam!
Przepraszam za chaos postu ale piszę a łzy mi ciekną a ręce się trzęsą. Błagam
to młoda suka :-( w stanie bardzo ciężkim.
Fundacja Zwierzęca Polana
ul. Umińskiego 16 m. 41
03-984 Warszawa

KRS 0000432119
REGON 146284323
NIP 5252545894

nr konta: 89 2030 0045 1110 0000 0373 2130
PayPal: fundacja@zwierzecapolana.org
Przelewy zagraniczne GOPZPLPW PL 89 2030 0045 1110 0000 0373 2130
tytułem: suka bez nosa i psy ze szpitala

link do oryginału: https://www.facebook.com/FundacjaZwierzecaPolana/posts/1100709116673137

Mirki, wpłaćcie chociaż grosik (,)

#psy #zwierzaczki #pomocy #pomagajzwykopem #zwierzeta #ttb i przy okazji #warszawa i trochę #wykopefekt chociaż nie wiem czy ktoś w ogóle będzie w stanie rozpoznać tak skatowanego psa i ustalić jego właściciela...
matra - Za FB:

UWAGA! ZDJECIA DRASTYCZNE! BŁAGAM O POMOC!
Darczyńcy Fundacji i Ci...

źródło: comment_orTAi5qcD3GlMYDcAtJFO159N2x7QiAg.jpg

Pobierz
  • 41
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 9
@emipk505

@miauhaupl
@UndaMarina
Dziękuję Wam, ja odganiam myśli od tego co musiał przeżywać ten biedny pies, nie mam sił do tego na jakim my świecie żyjemy.
Życzę temu człowiekowi, żeby karma do niego wrocila ze zdwojoną mocą..
  • Odpowiedz
@matra:

k---a brak słów normalnie, jak można uciąć psu nos ? to już nawet nie podludzie tylko dużo gorzej, nie wiem k---a co powiedzieć
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@kyloe takie rzeczy dzieją się co i rusz niestety. Potem ludzie sie burzą o stawianie zwierząt na równi z ludźmi, a przecież one nie katują dla zabawy..
  • Odpowiedz
@kyloe: jestem zdania, że jeśli ktoś potrafi tak skatować bezbronne zwierze, to dokładnie to samo zrobiłby z człowiekiem, gdyby tylko miał okazję. To jest dzieło psychopaty; za to powiniy być bardzo surowe kary (bezwzględne więzienie, upublicznienie personaliów, odebranie praw obywatelskich).
  • Odpowiedz
@UndaMarina:

Zgadzam się, pies jest istotą inteligentną, czuje, do tego ufa swojemu opiekunowi i nie rozumie, dlaczego ten zadaje mu ból. Ludzie, którzy są niewrażliwi na cierpienie zwierząt, zazwyczaj nie są dobrymi ludźmi
  • Odpowiedz
@matra w tym miesiącu miał być wiedźmin z dodatkami ale c--j tam. zrób znalezisko a obiecuję wpłacić równowartość wiedźmina 3 + dodatki na steam.

edit: i zawołaj jak zrobisz znalezisko. w sumie jak nie zrobisz to też wołaj
  • Odpowiedz
via Android
  • 6
@Palcem bo jak każde stworzenie, zasługuje na życie? Bo może uda się znaleźć s-------a, który jej to zrobił? Bo po uratowaniu będzie cudownym przyjacielem? Bo fundacja ma kłopoty i jak nie na tę sukę, to pomoc znajdą inne psy?
Usypia się psy, które nie rokują.
  • Odpowiedz
W przypadku pewności co do winnego, powinny za to grozić podobne kary cielesne. Nie mówcie, że człowiek > pies, bo to, że jesteśmy ludźmi i mamy dominującą pozycję zobowiązuje też do odpowiedzialności. Wnioskowałbym o odcięcie palca u nogi sekatorem bez znieczulenia.
  • Odpowiedz