Merida Reacto 5000. No fajny rower, jezdzi sie zajebiscie. Sztywny i szybki i jeszcze mi sie podoba. Ale k. jakość. Pare dni temu zobaczyłem, ze szlag trafia linke od przerzutki, bo zle jest zaprojektowany jej przebieg i przy kazdym skrecie kierownica sruba mocujaca mostek ja powoli przeciera. Wczoraj wrocilem z krotkiej rundki i co? Dochodzą mnie konkretne hałasy z tylnego koła. Nie wiem, czy rozsypało sie lozysko, czy bebenek czy ch wie co. Pewnie bede to naprawiac wszystko na gwarancji, ale takie rzeczy po prostu nie powinny sie dziac. Picrel. #rower #zalesie #gorzkiezale #szosa #szosowawarszawa #merida
@menstruacyjnakaszanka: na razie jest silvertejp :) ale ogolnie to pancerz do wymiany, bo metalowe juz wychodzi i za chwile syf sie zrobi w srodku. A ze to wewnetrzne linki, to wiecej zabawy jest, zeby to wymienic :/
@saj: taki #protip :D chociaż teraz już po ptakach jak linka wychodzi . ale generalnie jagwire (i nie tylko) robi mnóstwo #!$%@?ów do zapanowania nad brzęczącymi i ocierającymi o ramę kablami.
@sta: znam, ale wlasnie cały myk polega na tym, ze niby tam są specjalne fabryczne prowadnice, a linka nie ociera o ramę, tylko o srubę - skoro śruba rozwaliła juz nawet czesciowo metalowy pancerz, to raczej z kawałkiem gumy sobie tez poradzi.
@georgie_paolo: rispekt, marnujesz się tutaj, skoro na podstawie jednego zdjecia, jeszcze w perspektywie, ogarniasz całą geometrię ramy, znasz moje długosci nog, wszystkie kąty co jak mi sie zgina. rili, otworz biznes z poradami, klienci beda walic drzwiami i oknami, szczegolnie na otwarcie :)
@saj: na mirko każdy szosowiec ma takie zajebiste predyspozycje, że po zakupie od razu #!$%@? resztę sterówki brzeszczotem i wsadza mostek na koronę widelca czyli #slamthatstem w wersji extreme ( ͡°͜ʖ͡°)
Witam, mam takie pytanie. Czy według was jest możliwe dojeżdżać rowerem do pracy 11 km rowerem? Droga Miasteczko-wioska. Praca od 7-15 więc w sumie spoko jak na rower. Ewentualnie jakiś elektryczny DOBRY rower? Poleci ktoś coś? #rower #rowery
edit: a no tak, rury sterowej już Ci brakło XD
No i taguj #januszekolarstwa