Aktywne Wpisy
Napedikr +852
Ktoś mi powie dlaczego pomimo skumulowanej prawie 50% inflacji, nikt nie planuje waloryzacji kwoty wolnej od podatku oraz progu podatkowego w tym kraju? To jest skandal większy niż kredyt 0% w #nieruchomosci . W drugim progu relacja netto do brutto to 50%.. Z 10tys brutto na konto wpada 5tys, jeśli to nie jest kradzież to jak to nazwać?
#praca #podatki #ekonomia
#praca #podatki #ekonomia
Maurelius +573
Partia Razem wystartowała z portalem, na którym można się podpisać pod sprzeciwem wobec Kredytu 0%.
https://zerosensu.pl
#nieruchomosci
https://zerosensu.pl
#nieruchomosci
Przez kilka ostatnich dni, piętro dzieliłem z… piłkarzami pierwszoligowego klubu piłkarskiego Lautoka FC (zwanymi powszechnie Blues), obecnymi liderami tabeli fidżyjskiej pierwszej ligi, którzy właśnie zdobyli puchar Battle of the Giants (odpowiednik naszego Pucharu Polski) pokonując w finale drużynę Labasa FC 2-0 (mecz odbył się w stolicy – Suvie). Wielki sukces, Niebiescy sięgnęli po puchar ostatnio dokładnie 30 lat temu.
Co ciekawe, piłkarze stawili się w towarzystwie swoich wielopokoleniowych rodzin, co skutkowało ogólnym harmidrem: biegające wszędzie dzieciaki w niebieskich koszulkach, wszechobecny zapach gotowanego przez matki i żony curry, a po zmroku siedząca w lobby starszyzna komentująca przy misie kavy ostatnie poczynania drużyny.
Sami piłkarze bardzo w porządku, chętnie opowiadają o drużynie i wypytują o europejski futbol. Chłopaki zdecydowanie zasłużyli na dużą michę kavy, mam wrażenie że szybko spać dzisiaj nie pójdę( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wieczorem z kolei postaram się wrzucić dłuższy tekst o fidżyjskim rugby, bardzo ciekawy temat szczególnie w świetle niedawnego olimpijskiego sukcesu. Zrobimy też małe #rozdajo kartek gdyż udało mi się dostać ostatnio kilka bardzo ciekawych, przedstawiających czarno-białe zdjęcia Fidżyjczyków sprzed lat. Stay tuned!
Zapraszam do obserwowania tagu #wanderlust z mojej obecnej tułaczki po Oceanii i wyspach południowego Pacyfiku.
#podroze #podrozujzwykopem #sport #pilkanozna #ciekawostki #swiat #fidzi