Wpis z mikrobloga

ja bardzo lubię Monero z wielu powodów ale nie wierzę w tą cenę i boję się, że to tylko manipulacja a cena zaliczy dno. Tylko tyle.

@pawlo74: Dokładnie takie same miałem myśli od początku wzrostu tej waluty. Jednak ta anonimowość i obecny hype to mocny argument aby doskoczyć do btc.
  • Odpowiedz
@Lord_Vladek: bo fundamentalnie ilość biznesów akceptujących XMR nie uzasadnia wzrostu wartości tej kryptowaluty o rząd wielkości - na krótką metę cena jak najbardziej może oderwać się od fundamentalnej użyteczności, ale na dłuższą mete zawsze wraca w rozsądny przedział
  • Odpowiedz
@Lord_Vladek: to jest ta akceptacja darknetów czy nie? Jak okaże się, że to był scam to będzie poważny impuls do odwrócenia trendu a może nawet krachu. Ja osobiście nie widzę, żeby nawet darknety dawały taką wartość walucie na dłuższą metę bo na choryzoncie lepsze rozwiązania.
  • Odpowiedz
@McGravier: @pawlo74: @revoruless: Na prawdę nie przeceniałbym roli darknetu w kreowaniu wartości xmr. To był tylko motor napędowy by maszynę rozruszać, dotrzeć do społeczeństwa. Teraz zalety xmr bronią się same, a właściwie dają powód do jeszcze zwiększenia jej popularności co właśnie widzimy.
  • Odpowiedz
@Lord_Vladek:
@revoruless:
Moim zdaniem rola rynków darknetowych w ekonomii krypto jest mocno przeceniana.

W 2013r kiedy zamknięto Silk Road wiele osób wieszczyło koniec BTC. Rzeczywistość wyglądała tak, że nastąpił ostry spadek, który został odrobiony w ciągu 24 godzin. Potem nastąpiły dalsze wzrosty (w które wstrzeliła się jeszcze afera z cypryjskim systemem bankowym). Zakończyło się toto gigantyczną banią w pierwszej połowie 2013r
  • Odpowiedz
@revoruless: od osób które siedzą w temacie, jak było na poziomie 0.015-0.016, to padały stwierdzenia typu, że monero może nawet do końca roku dobić do 1 bil mc
  • Odpowiedz
@revoruless: wolny świat niech każdy robi ze swoimi pieniędzmi co mu się żywnie podoba dla mnie inwestycja musi mieć solidną podstawę i dobrze gdy stoi za tym dodatkowo coś, jakaś idea zmiany na lepsze. Pieniądze nie są najważniejsze. Ale jak ktoś inwestuje na podstawie trollboxa to już recepta na katastrofę.
  • Odpowiedz