Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dawidk01: Przepraszam, że długo trzymam Cię w niepewności w związku z moją oceną Twojego dzieła, ale nie przebywam tutaj zbyt często. Więc tak, domyślam się, że portret Dostojewskiego miał sugerować próbę wzorowania się na notatkach z podziemia, rozumiem, doceniam, bo nie jest łatwo oddać styl pierwszej części książki, o tym jestem święcie przekonany. Ale decydując się na taki zabieg poddajesz się bezpośrednio powganianiu z rosyjskim mistrzem. Krótkie akapity, dryfujące między
  • Odpowiedz
@Adlaudes: a co do wieku, tak, jestem młodym, znudzonym studentem matematyki, który powoli wkracza w świat filozofii, o literaturze już nie wspominając.

Ale chciałbym, żeby moja twórczość nie była oceniana z perspektywy wieku, ale mi się przynajmniej wydaję, że to na górze jest trudne do oceny nawet dla mnie.

Trudno na pewno też oceniać coś, co z założenia miało być bezsensu i nie do oceny... eh xD
  • Odpowiedz
@Dawidk01 Nie przeszkadza mi ten "styl" komentarza, bo nie wadzi mi sam komentarz. A co do podobieństwa do notatek, to jedynie stylistycznie jest to podobne, natomiast tematy raczej się nie pokrywają. Wierzę, że musiałeś być czymś poruszony, aby zdecydować się na pisanie czegoś takiego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Z wiekiem dobrze trafiłem, no i z tym, że dopiero co zagłębiasz się w tematy filozoficzne literackie, ale życzenie,
  • Odpowiedz