Wpis z mikrobloga

Mirasy z #grafika i #animacja
https://www.behance.net/gallery/33127411/Charity-1-tax
Przeglądam sobie projekty na behance, i znalazłem np. taki. Zastanawia mnie, jak ludzie robią, że wrzucają animkę gif do projektu? Chciałbym robić podobne prezentacje bo wg mnie to zajebista sprawa do portfolio, tylko nie wiem jak ugryźć temat. Wrzuciłem do projektu stronki zrobionej w Photoshopie animkę zrobioną w After Effects i zapisałem całość jako gif, ale behance tego nie łyknęło.

Any idea?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jestem_Leniwcem: Nie widzę tam żadnej opcji aby można gify jakoś nałożyć na gotowy projekt. Wychodzi na to, że ludzie muszą taki projekt jakoś połączony z animkami wrzucać, tylko nie wiem jak to zapisują że im to przechodzi, jak i w jakimś formacie że animka się odtwarza.

Jestem głupi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@dGustator: Tak, można uploadować kilka. I to może być to jednak, bo wrzuciłem teraz przykładową grafikę i przykładową animkę razem i działa. Tylko animki nie mogę przeciągnąć na ta grafikę - mimo, iż jest bez tła. No i odtwarza się tylko raz. W każdym razie chyba właśnie tak to robią.
  • Odpowiedz
@dGustator: Pokażesz mi na przykładzie AE bądź PS-a gdzie taka opcja jest? Nie musi być teraz, możesz w wolnej chwili, byłbym wdzięczny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz