Wpis z mikrobloga

#!$%@? HIPOKRYZJA WYKOPKÓW!

Wczoraj byl art, jak to koles dzwoni do matki kolesia, ktoremu scial glowe.

Wykopki: bestia, nic go nie usprawiedliwia
Dostaje mase minusow, po napisaniu, ze to jest skutek. A przyczyna byla wczesniej ('demokracja', USA etc.) i nie dziwne, ze on tak robi. Nie popieram tego absolutnie.
Komentarz wykopka: "to gówno nie ma nic wspólnego z honorem i byciem żołnierzem lub jak to się teraz mówi wojownikiem."
Wniosek: wykopki potepiaja okrucienstwa wojenne itp. Kazdy ma prawo do sadu, godnej smierci etc. itp.

Natomiast dzisiaj:

Wyzwoliciele i wiezniowie w Dachau zabili 560 Niemcow (lincz, samosady itp.)
Wykopki: "i dobrze, tak to osądziliby z 10% a reszta dożyłaby sędziwego wieku." (180 plusow na ten moment).

Wiecie, niektorzy z was maja #!$%@? mozgowe Kalego.
Jak nasi lub alianci mordowali bez sadow - GOOD!
Jak ciapak, Nazista morduje - BAD!

To nie tak dziala. Albo oba sa good, albo oba sa bad.
Wezcie sie opamietajcie, bo jestescie jak choragiewka na huraganie.

Swoja krzywde widzicie, trzeba pomscic, mozna wszystko.
Krzywdy innych nie moga byc juz pomszczone, jesli dotyczy to was posrednio lub bez.

#hipokryzja #gownoburza #bekazpodludzi #bekazwykopkow #heheszki
  • 13
@vartan: Tutaj plusy jak i minusy to efekt stadny. Widzą dwa minusy żadnego plusa, to odruchowo minusują. Tak samo jest z plusami.

Pamiętam jak kiedyś pierwszy raz napisałem komentarz na głównej i dostałem minusy to się przejmowałem, a teraz widzę, że nie ma czym. Taki klimat.
@vartan: Przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś, w pierwszym przypadku zginął obrońca w drugim agresor. Co nie umniejsza faktu że taka zemsta jest nieludzka.
@stapry: nie rozmawiamy czy to obronca, czy agresor.
Tu i tu poszly samosady, lincze, okrucienstwo.
Sadze, ze szbkie #!$%@? glowy bylo przyjemniejsze niz to co wiezniowe z Dachau zrobili Nazistom.

To i to jest zle.
Natomiast idioci raz popierdaja morderstwa i lincze, innym razem mowia, jakie to zle i zwierzece.
@vartan: Z mojego punktu widzenia, siedząc na taborecie i wcinając kotleta mogę Ci tylko powtórzyć że to nieludzkie postępowanie. Lecz gdybyś żył w czasie tej wojny, widział jak zabijają Twoich znajomych i sąsiadów, ulicami ścielą się trupy, gwałcą Twoją żonę i córki lub też znęcają się każdej minuty nad wszystkimi zamkniętymi w obozie to czy jesteś pewien, że pozostałbyś człowiekiem? Bo ja nie wiem. Jestem w stanie ich zrozumieć, nie jestem
@adamgtx: a wiesz, dlaczego ten sadystyczny zwyrodnialec obcial glowe?
Skad wiesz, ze nie stracil zony, dzieci, bo przeciwnik wczesniej zaatakowal miasto/wioske.

Masz opis w art. o Dachau, jak postapili Amerykanie.
Skad wiesz, ze kazdy z tych Niemcow byl sadystycznym zwyrodnialcem?
Byli tacy, ktorzy na front trafili pare dni przed koncem wojny. Byli rowniez dobrzy straznicy, ktorzy pomagali wiezniom lub nie znecali sie.
@vartan: wciąż #!$%@? jak potłuczony. Gość znęcanie się na czyjejś matce, a ty to porównujesz z zemstą więźniów obozu koncentracyjnego na swoich oprawcach. Choćbyś nie wiem jak się gimnastykował, analogii tu nie ma za grosz. Nie chce mi się już takich oczywistości tłumaczyć. Skoro nie rozumiesz to tylko z własnej, pieniackiej woli. Nie mam na to ochoty.
@vartan: cała tajemnica opiera się na różnych kontekstach różnych sytuacji
1) hitlerowcy masakrują więźniów - zbrodniarz atakuje niewinną ofiarę - źle
2) terrorysta Isis znęca się nad matką żołnierza - zbrodniarz atakuje niewinną ofiarę - źle
3) więźniowie odgrywają się na hitlerowcach - ofiara atakuje zbrodniarza - nieźle

Jeden kontekst od drugiego jest przecież zupełnie różny. Totalnym absurdem jest zrównywanie ich i mówienie, że te sytuację są takie same, bo ktoś
@vartan: według mnie przykład z Dachau jest moralnie usprawiedliwiony, lata cierpień i patrzenie na metodyczne zabijanie współwięźniów to wystarczający powód by doszło do samosądu, natomiast nasi kolorowi wyznawcy jedynego słusznego boga nie mają żadnych, powtarzam żadnych powodów (prócz obietnicy 72 kóz) by ścinać ludzi, robią to bo sianie strachu przed nimi to jedyna metoda przetrwania - nie mają przecież wielkiego potencjały wojskowego czy nawyżki demograficznej w postaci poborowych

także nie da