Wpis z mikrobloga

Ale wyścig czasu w sieciach marketów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Najpierw Lidl 20 zł za wydane 100 zł -> wczoraj słyszałem, że Biedra daje 25 ->dzisiaj reklama w radiu, że Lidl daje 30 zł :D
#cebuladeals #lidl #biedronka

• 107
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dezynwoltura: to ja mam odwrotnie. Przestalem robic zakupy w makro, bo bylo drozej nizeli w biedronce. A tez nie oszukujmy sie - wrzucisz kawalek ryby i masz 30 zl na rachunku. Dodasz do tego ziemniaki + warzywa na patelnie lub swieze szparagi i masz 50 pln. No chyba, ze wolisz kurczaka z promocji za 10 zl i same ziemniaki to tak 12 zl wystarczy
  • Odpowiedz
@Trelik: Kauflandów jest tyle co nic w porównaniu do takiego Lidla czy Biedronki.
Przykład u mnie w mieście
Lidlów 11
Biedronek 28
Kaufland 0 xD nie ma żadnego
  • Odpowiedz
@Trelik: Kauflandów jest tyle co nic w porównaniu do takiego Lidla czy Biedronki.

w Krakowie to gdzie się pojawi jedno - za chwilę w bezpośredniej bliskości pojawi się i drugie. Nawalone tych marketów że głowa mała...
Za to na Podhalu same biedry, Lidla prawie nie uświadczysz.

Kaufland 0 xD nie
  • Odpowiedz
@Dezynwoltura: Może Aldik ? Polski supermarket który występował jeszcze przed Biedronkami..
Jak teraz sobie sprawdziłem to u mnie Aldików jest więcej niż Lidlów, bo jest ich 14.
Ale z tego co widzę to Aldik jest tylko w dwóch województwach.
  • Odpowiedz
jaka beka podniecanie sie 5zł w zagranicznym gównomarkecie które odejmują od rachunku xD nawet sobie nie zdajecie sprawy że oni ceny od miesiąca podnosili po 5gr żeby teraz móc dać 20zł minus od zakupów... plus dymanie dostawców jak zawsze... #bekazpodludzi
  • Odpowiedz
@Veno86-grze: faktem jest że bieda i Lidl będą się ścigały o klienta, ale jakby nie patrzeć to % lidl wygląda lepiej, masz 15% taniej, a bieda tylko 12,5%, jeśli tak czy siak robisz zakupy w nich to się opłaca, mi się tam bardziej podobają w lidlu akcje że masz co tydzień jakieś produkty po 2 zł.

@siodemkaxx: Lidl utrzymuje ceny na stałym poziomie. Polityka takich sklepów jest prosta
  • Odpowiedz
na c--j mi zakupy na tydzień

@Dezynwoltura: Widać że z rodzicami mieszkasz. Jak już pójdziesz do pracy, to zobaczysz że nie ma czasu na takie częste zakupy. Ja 2x w miesiącu kupuje za 1k online w tesco z dostawa do domu, bo szkoda mi marnować czas na zakupy i łażenie po sklepie jak debil.
  • Odpowiedz
@nemokrinis: lidl brał nieoprocentowane pożyczki z banku europejskiego na dumpig cen... 90% towarów ma zza granicy, i 100% produkowane dla sieci... ani jeden ani drugi nie są najtańszymi marketami już od dawna...
  • Odpowiedz
Oba PATOLOGICZNE SKLEPY dla biedoty dają te kupony po wydaniu 200zł a nie 100 (

@Dezynwoltura: Ktoś tu chyba nie rozumie znaczenia związku frazeologicznego który stworzył. Co jest patologicznego w Biedronce albo Lidlu ustawienie półek czy może organizacja sieci sprzedaży? BTW skończyłeś już gimnazjum i żyjesz za kasę od mamusi?
  • Odpowiedz