Aktywne Wpisy
drobne_na_taryfe +1536
Mam na parterze bloku takie ekskluziw prywatne przedszkole i kisnę zawsze z imion tych dzieciaków. Nie dość, że są Liam, Mia, Malika, Ruben, Nikolina, Andrea, Chloe (wymawiane tak, jak się pisze) to gurwa biega pośród nich mały, czarny jak smoła Bartek. xD
Anetkia +521
Jako kobieta rzygam już feminatywami. Jestem psychologiem a coraz częściej słyszę "czy psycholoszka już przyjmuje?" Jestem CZŁOWIEKIEM a nie człowiekinią, jestem gościem a nie gościnią. Jestem też OSOBĄ (rodz. żeński), mężczyzna powinien być "OSOBEM"? Do jakiej patologii to prowadzi.
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie
#feminatywy #bekazlewactwa #logikarozowychpaskow #zalesie
Ostatnio sporo było wpisów w stylu
Także dzisiaj krótki poradnik dla takich osób-jak zacząć na siłowni. Proszę ich nie hejtować, każdy kiedyś zaczynał, jeden wbija na siłkę i od razu jest samcem alfa a inny się boi pójść-ludzie są różni. Dla reszty będą to rzeczy oczywiste i naturallne, dla kogoś kto idzie 1 raz nie zawsze.
Poradnik pokazuje również jak zdobyć szacunek u koksów i reszty ćwiczących
1. Zaczynamy od wybory siłowni. Tutaj musisz pomyśleć czy wolisz miejsce gdzie szybko znajdziesz znajomych, czy raczej wolisz być anonimowy i niech każdy da ci spokój.
W przypadku 1 wybierz tzw. mordownie
Plusy mordowni:
-najczęściej chodzi tam mało osób i są to ciągle te same mordy
-najczęściej szybko zawiązujesz w takim miejscu nowe znajomości bo każdy każdego znasz
-klimat i atmosfera
-koksy pomagajo i służo radą
-brak lanserów
-przewaga wolnych ciężarów nad maszynami i bieżniami(TAK TO JEST PLUS!)
-cena karnetu
-nikt ci nic nie #!$%@?
-nie ma opcji zeby nie bylo racka do squatów
Minusy mordowni:
-często stary sprzęt
-czasami warunki sanitarne są nieco survivalowe
-czasami jak chcesz po prostu #!$%@?ć trening ktos podbija do ciebie i probuje przewijać o tym co ostatnio robiłes w weekend
W przypadku nr 2 wybierz jakiś popularny duży klub fitness
Plusy klubu fitness
-duze szatnie
-prysznice duze i zadbane
-nowy sprzet
-jestes anonimowy
-najczesciej nikt ci nie przeszkodzi ani nie zagada
-sauna lub basen w cenie karnetu
Minusy klubu fitness:
-najczęściej są mili tylko jak jesteś 1 raz a potem próbują cię wyruchać z umową (poczytać w necie np o Jatomi)
-mozliwe ze ktos co coś #!$%@? jak zostawisz to bez opieki
-przewaga maszyn nad wolnymi ciezarami
-czasami brak racka do squatow albo 1 na cala silownie
-lanserzy
-brak klimatu
-drozszy karnet
-brakuje sprzetu ktory nas interesuje
-w #!$%@? osób i kolejki-szczegolnie w styczniu(postanowienia noworoczne) i w maju(jak sie obudza ze chca miec sylwetke na wakacje)
2. Po wyborze siłowni, kupnie karnetu itd przychodzi 1 trening. Opiszę wam krok po kroku co robić i co wziąć bo widzę niektórzy mają z tym problemy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-wychodzimy z piwnicy-ten etap może być dla niektórych ciężki ale trzeba to zrobić.
-zmierzamy na siłownie
-wchodząc do siłowni nie róbcie od razu z siebie przegrywów-za kasą najczęściej siedzą piękne panny po 25-30 lat maks
NIE MÓWCIE KUŹWA DO NICH DZIEŃ DOBRY XD
-mówimy siema, cześć i czekamy na kluczyk, czy tam odbicie kartą
-wersja dla samców alfa:
-bajerujesz i flirtujesz laskę aż się zgodzi
-jak już zbajerujemy to idziemy do szatni
-wchodząc masz 2 opcje:
a) na mordwoni mówisz GŁOŚNE cześć, a z największymi koksami zbijasz pionę-zaznaczasz że nie jesteś #!$%@? i koksy nabierajo szacunku. Nie mówisz cześć cichutko jak łajza i nie podajesz ręki jakbyś się witał z martwym śledziem-kto tak robi na starcie jest przegrany.
b) w klubie fitness mówisz głośne cześć, ale najprawdopodobniej wszyscy będą cie mieli w dupie / odpowie ci garstka osób
-rzucasz torbę na ziemię i przebierasz się w strój treningowy
-zamykasz resztę rzeczy w szafce
-idziesz ćwiczyć
-mowisz cześć osobom na sali, nie musisz z kazdym podawac graby
-na początek rozgrzewka-trochę minut na bieżni żeby dać mięśniom znać że będziemy działać
-schodzisz z bieżni, omijasz wszystkie maszyny i zmierzasz na prawilną strefę wolnych ciężarów (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
-wykonujesz swój plan, najlepiej oparty o FBW jeśli jesteś nowy. Żadne
no chyba że jesteś cipą
-czegoś nie wiesz, jak zrobić ćwiczenie, jak użyć wyciągu-PYTASZ SIĘ kogoś.
Serio nie bójcie się nas, chętnie pomagamy nowicjuszom bo każdy pamięta jak zaczynał, najczęściej bywa że koks sam podejdzie i zapyta czy pomóc, albo poprawi twoją technikę.
-pod żadnym pozorem nie próbujcie poprawiać koksom techniki, bo wyczytaliście w książce, czy obejrzeliście film na YT
Dlaczego? Bo nawet jak macie rację, to koks skwituje to pewnie zdaniem
a nigdy nie będziesz tak dupny jak on, bo on kuje dupe a ty nie.
-po skończonych ćwiczeniach tyrasz do szatni
-jesteśmy na siłowni, jeśli nie ma wśród was gejów to nikt nie będzie wam patrzył na benis-IDŹ SIĘ UMYJ jak człowiek, no chyba że wracasz z siłowni 10km rowerem czy tam truchtasz do domu.
-przebierasz się, suszysz włosy, czy co tam masz na głowie wychodząc mówisz nara, elo, cześć
-żegnasz się z paniami przy recepcji-już wiecie że nie mówimy do widzenia :)
Wracasz do domu-gratulacje przetrwałeś swój 1 dzień na siłowni i zastanawiasz się w domu czego ja sie #!$%@? tak bałem?!
3. Kilka rad które nie pojawiły się wcześniej:
-ZAWSZE odkładaj swoje ciężary na miejsce
-Zanim zaczniesz ćwiczyć zapytaj kogoś kto stoi obok danego sprzętu czy ktoś tego używa
-Nie kręć się jak satelita wokół ziemi jeśli ktoś ćwiczy np na ławce-podbij zapytaj ile serii mu zostało, lub czy możesz dołączyć sie w przerwach-serio nikt cie nie zje, a jeszcze zdobędziesz spottera do wyciskania-profit.
-NIKT ALE TO NIKT NIE INTERESUJE SIE TYM JAK WYGLADASZ, NIKT NIE BEDZIE PATRZYL, OBCINAŁ ITP
Serio każdy skupia się na swoich ćwiczeniach i ma w dupie to jak sucho wyglądasz albo jak wielką ulana #!$%@?ą jesteś #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
-na siłownie zawsze zabierasz ze sobą ręcznik. ZAWSZE! Nikt nie ma ochoty kłaść się na spoconej po tobie ławce ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Nie chce tu nikogo obrażać-każdy się poci-weźcie sobie do serca aby mieć zawsze ze sobą ręcznik.
-Jeśli nie jesteś dupnym koksem-nie rzucaj ciężarami z całej #!$%@? na ziemię, odłóż na spokojnie. Ten przywilej jest zarezerwowany tylko dla dużych dzików i daje +10 do siły w następnej serii
-nie potrzebujesz oczojebnych strojów z najków-zauważysz sam że im większy koks tym mniej markowych ciuchów a raczej stare łachmany jak na WF. Nikomu nie zabraniam się ubierać jak chce, ale serio wystarcza trampki, spodenki i koszulka. Nie musisz najpierw kupić stroju z Pumy za 450zł i butów do weightliftów z adidasa za 350
-nie musisz po treningu w siłowni mieszać prochów i pić-nie istnieje coś takiego jak okno anaboliczne-nie ma znaczenia kiedy i co zjesz.
-nie zgrywaj kozaka podczas ćwiczeń-progresuj spokojnie ciężar a nie że HO HO co to nie ja dawać mi te 100kg na płaskiej
-nie woź się, nie naprężaj przesadnie, nie szarp dużych ciężarów
-jesli chcesz zyskać uznanie koksów nie używaj rękawiczek, no chyba że golisz też nogi i swoją cipę to spoko(nie dotyczy różowych-wy macie mieć ładne dłonie :D)
Pozwoli ci to na lepszy i pewniejszy chwyt-będziesz dźwigać więcej w martwym (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
4. Co warto ze sobą zabrać?
-ręcznik x2 (do kąpieli i do ćwiczeń)
-wodę;
-klapki-szkoda łapać grzyba
-buty na zmianę
-strój sportowy
-żel czy tam mydło pod prysznic (nie na każdej siłce jest)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RESZTA PRAWILNIAKÓW z #mikrokoksy i #silownia NIECH MNIE POPRAWI ALBO DOPISZE
SWOJE SUGESTIE JEŚLI CZEGOŚ ZAPOMNIAŁEM :)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Teraz trochę informacji ode mnie:
-jestem leniem i nie mam czasu-aktualnie powstaje tekst o masie mam gdzies tak 45%
-szykuje również swoisty FAQ na najgłupsze pytania pojawiające sie pod tagami-obserwujący wiedza o czym mowa.
Cykle kreatynowe będą dokładnie omówione ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
Planowane następne posty:
Poradnik dla kobiet jak zacząć na siłowni, jak zrzucić brzuszek i poprawić pupę
Ogólne mity na temat siłowni
Redukcja na zbilansowanej diecie
Masa na zbilansowanej diecie
Kolejne przepisy
Inne
Moje poprzednie wpisy:
[Moja aktualna forma po 4 dniach chlania i żarcia co popadnie](http://www.wykop.pl/wpis/18978203/oficjalnie-dolaczam-do-chuckmls-i-teamu-#!$%@?/)
CBL-z czym to sie je?
Dietetyczna galaretka 0kcal
CO SIĘ DZIEJE KIEDY ZACZYNASZ ROBIĆ REGULARNIE TRENINGI CARDIO/AEROBOWE?
TOP 10 aktywności fizycznych najskuteczniej spalających tłuszcz.
Moja forma po 6 tygodniach VLCD, wymiary, wyniki siłowe, przemyślenia i opinie
Czy kreatyna podnosi poziom DHT?
VLCD-o co chodzi, założenia, dieta, kalorie, posiłki, trening itp.
Pizza z kalafiora na VLCD
Sernik fit do zrobienia szybko na patelni :)
Czekasz na więcej? Obserwuj mój profil lub tag #przestanbycgrubasem :)
Tradycyjnie pozdrawiam wszystkich serdecznie (。◕‿‿◕。)
#przestanbycgrubasem
Zawołam tez #tfwnogf i #przegryw może komuś uda się z niego wyjść i stac się #wygryw
@Polska5Ever: jak to w końcu z tym jest. Serio nikt tego nie może raz a dobrze zbadać?
@Polska5Ever: Rzucający ciężarami to podludzie bez względu na masę.
@Polska5Ever: Uznanie koksów- dobre xD Akurat dłuższy czas chodziłem do mordowni(choć nie takiej blokowiskowej) i akurat poważniejsi zawodnicy ćwiczyli w rękawiczkach bez palców. Owszem, mogą przeszkadzać, ale głównie wtedy, gdy źle dobierzesz rozmiar. Poza tym g*wno kogo obchodziło, w co się ubierasz.
@Polska5Ever: a ja jestem taki alfa, że mówię dzień dobry, komu tylko mi się podoba - pannom za kasą też; naprawdę nie obchodzi mnie ich wygląd ani czy mają
napisz poradnik jak zrobić żeby się nie znudziło
Btw. Wycieranie maszyn po cardio.
@Existanza
Ale weźcie to z przymrużeniem oka traktujcie zluzujcie poslady :D
@Twinkle ja ciebie też kc :*
@hadrian3: No może i jest to poznane - nie ma znaczenia czy jesz 5 czy 1 posiłek dziennie, po 6x20g białka czy 120 na raz.
Okna anaboliczne to tylko na cyklu cię obchodzą
@DonMatheo: fiteligent.pl
@