Aktywne Wpisy

jmuhha +30
Dowiedziałam się, że koleżanka z klasy ma w leasingu nowa toyotę rav4 za 2400 zł mies ( ಠ_ಠ)
Godir17 +69
Nic tak nie poprawia humoru rano jak opisy starych sfrustrowanych polek po ścianie które lajkuja młodszego o kilka lat chłopa XDD
#p0lka #logikarozowychpaskow
#p0lka #logikarozowychpaskow
źródło: a
Pobierz
![Ewolucja języka polskiego na przykładzie 22 słów [ENG]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/ffb90a628ee2358701a082e9c135b7251c45688f5762562d3aa7d652046e9312,q80.jpg)

Mam problem z autem. Problem próbowało zrozumieć już ponad 6 mechaników i każdy rozkłada ręce.
Pacjent: Opel Vectra C 2008. 1.9cdti 150KM. Kombi.
Odbyte zabiegi: wymiana sprężyn, wymiana złącza elastycznego w układzie wydechowym, wymiana sprzęgła/koła dwumasowego/wysprzeglika, wymiana stabilizatorów.
Symptomy choroby: stukanie w kole przednim od strony pasażera. Stukanie podąża za prędkością obrotu koła. Raz jest, raz go nie ma. Pojawia się nie zapowiedziane nawet na prostej gładkiej drodze. Czasem ustaje przy wdepnięciu sprzęgła, czasem nie.
Najgorszą częścią tego jest to, że czasem razem ze stukaniem zaczynają być wyczuwalne wibracje na samochodzie, czasem wyjątkowo macha całym autem. Brak drgań i luzów na kierownicy.
Dotychczasowe testy: szlifowanie krawędzi tarczy hamulcowej (podejrzenie stukania klocka o nalot na krawędzi?), szarpaki na stacji diagnostycznej, test poduszek pod silnikiem/skrzynią.
Objawy ustąpiły na dwa dni po tym, jak ostatni mechanik dokręcił koła wyjątkowo mocno dużym kluczem.
Zaraz zamieszczę filmik z dźwiękiem tego dziwactwa.
#mechanikasamochodowa
#mechanika
#motoryzacja
Oraz Duńscy mechanicy, czyli #cytrynigumiak z obcych stron.
Podpora półosi, tudzież łożysko w niej. Przeguby zewnętrzne i wewnętrzne.
Edit: Nie tyle, że nie zgadzam się, ale wszyscy są tutaj osrani związkami zawodowymi i prawami konsumenta. Żaden mechanik nie chce podjąć się roboty, po której problem nie zniknie, bo będzie to na ich koszt. Dodatkowo napewno nie dam tego samochodu do szamana ;-)
K---a, nie wiem co robić. Jutro mam umówionych dwóch mechaników, mam nadzieję, że znajdą problem.
1. wlacz silnik na postoju - przegazuj - nie bucy (nie powinno, tzn powinno ale normalnie :D )
2 . rozpedz auto - czuj rekami kierownice czy idzie rowno i czy nie ma mrowienia
3. auto sie toczy wbij na luz ( odlaczyles skrzynie - zostaly w grze tylko kola )
4. zrob test losia
5. zjedz na parking zrob kilka ciasnych koleczek raz w prawo raz w lewo. W zaleznosci od
Jakieś pomysły jak nakierować mechaników na rozwiązanie?
A na poważnie to bym typował łożysko.
Jutro na wizycie u mechanika zapytam o sprawdzenie tego. Rozumiem, że widzieliście filmik który zamieściłem? Tam słychać dźwięk o którym mowa. Czy jest to możliwe, że na drodze bez dziur te łożysko amortyzatora będzie wydawać takie dźwięki?
@kkttooss: auto kupiłem z oryginalnym przebiegiem 110.000km. Kupiłem w marcu 2014, teraz ma już 236.000km... Także najprawdopodobniej to ja wykończylem tą część ;-)
@Kejran: mieszkasz
Ok, wracając do domu nagrałem dodatkowy filmik.
Szukałem trochę informacji o tych lożyskach amortyzatora, ale nie mogę znaleźć nic co by pasowało do tych tutaj objawów.
Dzięki tak w ogóle za chęci do podpowiadania! :- ))