Wpis z mikrobloga

Coraz częściej mam ochotę pieprznąć pracę w korporacji choć wiem, że mnie na to nie stać - i to jest największy ból. Gdybym tylko mógł - spakowałbym wszystkie graty, sprzedał mieszkanie i przeprowadził się na wieś. Kupiłbym jakieś małe gospodarstwo albo otworzył jakiś sklep na wsi. Nie wiem skąd u mnie ta podejrzana fascynacja "zadupiem" ale za każdym razie kiedy odwiedzam jakieś wiejskie tereny to myślenie wraca. Upaja mnie ta cisza, spokój i pustka. Ostatnim razem było jeszcze gorzej bo wracając jechałem przez wioski rozrzucone po polach, był zachód słońca, czerwone niebo. Ktoś prowadził bydło, parę osób rozmawiało pod sklepem, dwóch mężczyzn stało przy domach i rozmawiało, ktoś wiózł siano traktorem.

Jestem popieprzony, wiem ( ͡º ͜ʖ͡º)

#oswiadczenie #wies #wiejskiezycie #polska #firstworldproblems
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xSQr: Mam to samo, pracuje w IT w korpo, szczerze uwielbiam swoja prace ale i tak chetnie bym mieszkal na wsi, chodowal sobie kurki (tak, wiem ile to jest roboty) i warzywa w ogrodku, a zawodowo najchetniej pisal ksiazki, zeby zbyt mi to nie przeszkadzalo w podlewaniu ogrodka.
  • Odpowiedz
@xSQr: wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Za rok byś pisał
Coraz częściej mam ochotę pieprznąć pracę na zadupiu, choć wiem, że mnie na to nie stać. Gdybym mógł to bym spakował wszystkie graty i przeniósł się do dużego miasta żeby pracować w korpo.
  • Odpowiedz
@berials: Myślę, że szłoby to połączyć w sensowny sposób.

Coraz częściej mam ochotę pieprznąć pracę na zadupiu, choć wiem, że mnie na to nie stać. Gdybym mógł to bym spakował wszystkie graty i przeniósł się do dużego miasta żeby pracować w korpo.

@marianbaczal: To też jest całkiem możliwe ale wiesz - mamy jedno życie, drugiego na poprawki nikt mi nie podaruje. Może to jakiś kryzys wieku średniego?
  • Odpowiedz
choć wiem, że mnie na to nie stać

@xSQr: To zacznij mocno oszczędzać, uzbieraj ze 100 tysięcy i będziesz mógł spełnić swoje marzenie o mieszkaniu na zadupiu i jedzeniu w kółko jajek i kurczaków, bo na nic innego cię nie będzie stać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz