Wpis z mikrobloga

@scobos: Ale nie uważasz, że będzie to wyglądało jakby szły nie w tym kierunku co trzeba. One idą "do mnie" a będzie wyglądało jakby szły "ode mnie"?
@Dudus: rysuj po bozemu, co widac to widac. Scobos nie zrozumial, w ktorym kierunku robisz przekroj, bo kiepsko i niejasno to oznaczyles. Zrob przekroj w kpatrzacy w kierunku polnocy i pokaz kilka schodkow. W przeciwnym kierunku pokaz przekroj na wysokosci odpowiedniego schodka i konstrukcje schodow.
@Dudus: tak. Polecam nauczyc sie skrotow klawiszowych, zrobic wlasne w acad.pgp i wcisnac ctrl+0. szybkie wlasciwosci lub okno wlasciwosci wlaczane z ctrl+1 i masz 3 razy wiecej miejsca do kreslenia. pamietaj o zaznaczaniu kierunku przekroju.
@skethoo: Tak, tak wiem o tym. To dopiero początkowa faza inwentaryzacji. Co do Cada to niestety na studiach miałem ubogie zajęcia (pt. kreślenie kółeczek, usuwanie lini) i sam od podstaw się uczę :)
Dzięki wielkie za odpowiedz i pomoc.
@skethoo: nie no chodzilo mi o to samo co napisales, zeby rysowal tak to co jest, tak jak widac, poziom odpowiedniego schodka niech da w miejscu gdzie przecina przekroj i narysowac konstrukcje schodow aby wiadomo bylo o co chodzi w tym miejscu.
@Dudus: mi w robocie zawsze mowili, jezeli cos moze byc niejasne dla drugiej osoby, poprostu dodawaj adnotacje. Napisz ze w tym miejscu sa schody i mozna dac strzalke